Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ska jag börja oroa mej?

Skrivet av Tovaliten
Min 5 åring har fortfarande blöja på natten. Den är undantagslöst blöt på morgonen. Nångång händer det också att den är överfull och det rinner utanför. Hon dricker fortfarande välling på kvällen, ska väl tilläggas.
Jag har inte tänkt på det som ett problem än, men har läst här lite och börjar fundera lite.
Anledningen till att jag läst här är att dagispersonalen börjat ifrågasätta att jag vill ha blöja på 3 åringen när hon är ute nu när det är snö och kallt. Dom funderar i banor som att hon skulle ha svag muskulatur i urinblåsan (eller nåt sånt). Hon klarar periodvis jättebra att gå på toa själv, men ibland blir det "återfall". När hon är ute o har overall på sej så pinkar hon ofta på sej.
Jag ser inte detta själv som nåt problem, men dagispersonalen har väl mer vana av sånt. Har jag fel?
Svar
2 olika barn?
Du skriver 5-åring ibland och 3-åring ibland. Är det 2 olika barn du pratar om?
Det första jag tycker du ska göra om det är en 5-åring som kissar i blöja på nätterna är ju att minska vätskan på kvällarna och se om det blir torrare,,,,,det görs väl lättast genom att sluta med välling och äta fast kvällsmat istället.
Om det är en 3-åring vi pratar om så tycker inte jag att du behöver tänka tanken på att barnet skulle vara sängvätare.
Lycka till.
Åsa.
Skrivet av  bullen71
Jo det är det
Hej! Jo, jag uttryckte mej nog lite klumpigt.
Det är två flickor jag pratar om. 5-åringen som kissar i blöjan på nätterna. Jag har inte sett det som något problem än iom att hon äter välling så har jag sett det som naturligt. Har tänkt att när hon känner sig "för stor" så vill hon sluta med både välling och blöjor.
Tänker jag fel?!
När det gäller 3-åringen så har hon varit hyfsat torr på dagarna sedan i somras. Det går rätt bra nu med för det mesta men när hon är ute och leker så "glömmer" hon bort sej och kissar på sej. Eftersom det nu är rätt kallt ute så är jag rädd att hon blir sjuk när hon blir blöt och kall. Då har jag hellre på henne en blöja. Jag har fått tjata på personalen ett tag för att få dom att ta på henne blöja när dom ska ut för dom tycker att det är att acceptera hennes "steg tillbaka". Idag tog dom upp att dom tror att hon kanske har "svag muskulatur i urinblåsan", och att hon kanske inte känner när kisset kommer och därför kissar på sej.
Jag vet inte... dom har ju erfarenhet, men jag ser det inte riktigt som dom. Hon känner ju faktiskt när kisset kommer, det ser jag ju på henne när hon kommer springande i världens fart och ropar: MAMMA - JAG MÅSTE KISSA!
Blundar jag för problemen?
Jag tycker eg inte att det är något att oroa sej för. Inte för någon av flickorna ännu så länge iallafall.

Tack för svaret!
Skrivet av  Tovaliten
du verkar
ju vara rätt trygg i din roll som mamma till dessa 2 flickor,,,,som säkerligen är helt normala flickor utan kissproblem. Alla barn blir ju torra olika tidigt och nu på vintern är det ju svårt att hinna med att få av alla kläder,,,,,,,och vem har tid att känna efter i tid när man är ute och leker.
Så länge 3-åringen är torr när hon är inne och man då inte har blöja på henne så kommer nog det andra också så småningom.
Jag tror som dig att det inte är något att oroa sig speciellt mycket för.
Hälsningar Åsa.
Skrivet av  bullen71