Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

tips?

Skrivet av malin
Vår 5-årige son har haft blöja tills i höstas, det fungerar inte utan blöja om vi inte väcker honom en gång per natt för ett toalettbesök. Vi har en väckarklocka i hans rum och det fungerar för det allra mesta bra.
Tyvärr vågar vi inte prova för ofta utan väckning, då blir det blött i sängen. Men att gå upp ca 5 min per natt tycker vi känns bättre än att han ska behöva ligga och kissa på sig.
Och blöjor blir ju dyrt att fortsätta med...
Nästa steg är väl att han ska försöka lära sig att själv vakna av väckarklockan, men eftersom han är mörkrädd vill han ha sällskap till toaletten.
Om han någon gång kissar på sig är det inte säkert att han vaknar ens, han har mycket djup sömn.
Svar
Inget tips men,
vår 5-årige son (fyller 6 i januari) funkar precis på samma sätt. Vi slutade med blöja för ca 1 månad sedan, men det funkar inte om vi inte tar upp honom för att kissa. Han sover väldigt djupt, men brukar skruva på sig när det är dags för att kissa, och då gäller det att någon av oss är där och kan ta med honom till toan,annars kissar han i sängen. Senaste tiden har han bara behövt kissa 2 ggr per natt, så det går ju åt rätt håll i alla fall.
Precis som er son så vaknar han inte alltid om han har kissat i sängen, så vi "törs" inte låta bli att lyfta honom till toaletten, han blir väldigt ledsen om han upptäcker att han kissat på sig. Så tills vidare kör vi på på samma sätt som nu och hoppas att det går över med tiden ;-)
Skrivet av  Annsie
några tips
Var restriktiv med dryck på kvällen så att inte blåsan fylls på så mycket under natten.
Väck honom innan ni går och lägger er så slipper ni gå upp mitt i natten (förutsätter ju förstås att han lägger sig några timmar före er).
När ni väcker honom ska det vara rätt så mörkt omkring honom och på toan och på vägen dit,,,ljus gör att kroppen drar ner på våra antikisshormoner.
Ni kan också kontakta bvc eller barnmottagning för att få drag till sängen så skyddar ni madrassen de gånger de blir blött.
Lycka till.
Åsa.
Skrivet av  bullen71