Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hur lägger ni era bebisar?

Skrivet av Maria & Maya
Nu när Maya är tre månader sover hon så här: vaknar för dagen någon gång mellan nio-tio och då stiger vi båda upp. Sedan sover hon ett kort pass på förmiddagen, allt från en kvart till en timme, och ett längre pass på eftermiddagen, vanligen ett par timmar. Sedan har hon ett långt vakenpass på kvällen och somnar mellan elva och tolv. Vaknar ett par gånger på natten/morgonen för att äta.

Maya somnar dock sällan (aldrig inför natten) utan att man hjälper henne på traven, dvs bära henne, vyssa henne, amma henne. Dessutom vaknar hon väldigt lätt och på kvällen är det omöjligt att lägga henne utan att vi också går och lägger oss bredvid. Då vaknar hon direkt och börjar om.

Vore kul att jämföra lite med er andra. För det mesta stör det oss inte att hon är uppe sent om kvällen tvärtom hinner hon ju se sin far en hel del - men ibland önskar man att det gick att lägga henne lite tidigare, få lite tid bara vi två och dessutom själv kunna somna lite tidigare.

Har ni sovrutiner för era barn än - och hur ser de ut? Lägger ni dem samma dags varje kväll och när är det? Kan ni lägga era bebisar och de somnar själva?

Svar på tråden: Hur lägger ni era bebisar?
Inga svar finns

Artiklar från Familjeliv