Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

hur gör man

Skrivet av Allin P
om man skulle vilja donera ett ägg. Har hört att man kan donera ägg utan att äta hormoner men då kan man bara donera ett ägg, är dom ens intresserade av det. Hur frisk måste man vara. Jag har psoriasis, men själv har jag fått 4 barn på 6 år så jag tror att jag har "bra" ägg eller hur man ska säga.
Svar
Kontakta ditt universitetssjukhus
Hej!

Vad fint att du funderar på att donera!

Vad jag har förstått finns det två sätt att "gå in" i en IVF vare sig man sen ska donera sina ägg eller inte (men de som gjort detta vet säker bättre än jag!).

Ett alternativ är att man äter p-piller och hormonstimuleringen börjar på dag1 på p-piller kartan. Uttagningen av äggen sker sedan 8-14 dagar efter det.

Det andra alternativet är att man inte äter p-piller och då måste kroppens egna hormoner ner i botten innan man kan börja hormonstimulera. Det "protokollet" är längre och först tar man nässpray som trycker ner hormonerna till klimakterienivå (tar kanske 2 veckor). När man är på botten börjar sedan stimuleringen och efter ca två veckor sker ägguttag.

Hoppas du blev lite klokare! Om du kan bli donator eller inte avgör sjukhusen och det bästa är att ta kontakt med ditt lokala universitetssjukhus och höra efter.

Lycka till!
Mvh,
CH
Skrivet av  CH