Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Fia, Emma och Linnea! Elle någon annan? Om kräknin

Skrivet av EB
Hej!

Min lilla tjej har åter igen åkt på någon sorts magsjuka. Hon kräktes i onsdags kväll, torsdags natt och nu i natt. Hon har totalvägrat mat och välling dagtid och äter ytterst lite välling på natten. I går tillkom hög feber, 39.9, vilken vi nu fått ned med Alvedon. Kom då att tänka på din lilla tjej och hennes urinreflux. Kräktes hon eller vägrade hon bara äta? Feber? Är sjuksköterska själv men står som ett frågetecken inför vad som är fel på henne. Någon form av intolerans mot något födoämne ger mig veterligen ingen feber. Kanske någon annan som har en aning?
Svar på tråden: Fia, Emma och Linnea! Elle någon annan? Om kräknin

För oss så

Skrivet av  Fia med Emma och Linnéa
var symptomen att Linnea aldrig har ätit utan vi har alltid fått tvinga i henne så hon iaf har kunnat växa. Hon har fötts sådan alltså. Nu så här i efterskott begriper jag ju att hon mådde illa och var allmänt dålig men det var inte självklart alls att ngt var fel. Ok hon åt inte frivilligt, iaf inte tillräckliga mängder utan bara precis så hon klarade sig. Hon utvecklades som hon skulle på alla sätt utom att hon inte pratar men det har med hörselskadan att göra tror vi.Kräkningar har Linnéa alltid haft mer eller mindre i perioder. I början ansåg man mest att det var överskott(vilket då!!!!?) och sen bara att magmunnen var omogen men att det skulle fixa till sig själv med tiden. När Linnéa däremot blev riktigt dålig så kräktes hon riktiga kaskader över hela rummet.

När jag hör din beskrivning så säger jag rent spontant att sök hjälp. Allergier kan visst visa sig genom feber, kräkningar, smärta osv. Min stora tjej får feber av soja numera och förrut även av mjölk. Även fisk resulterar i en temphöjning även om den inte är så dramatisk.
Hur mår din tjej bortsett från att hon spyr? ÄR hon pigg och glad annars eller är hon som en disktrasa? Kissar hon ok eller är det nästan ingenting? Om hon inte kissar tillräckligt och/eller inte dricker samt är hängig tycker jag ni ska ta kontakt med en läkare och även förklara hela historien och dina misstankar. Är han då bra så tar han tag i det! Var inte rädd för att stå på er bara. Magsjuka lär det iaf inte vara om det är återkommande och varat så länge!
Ammar du fortfarande? I såna fall tycker jag att du ska försöka ge henne det antingen via amning annars på alla sätt som det bara är möjligt(kopp, sked, spruta) för att hon ska få i sig vätska. Bm är perfekt såna här gånger för det smälts så fort så även om barnet kräks nästan på en gång så har det tillgodogjort sig lite av det iaf:0) Om du inte ammar så ge henne vätskeersättning och vad som helst du får i henne så hon får i sig lite energi. Ibland är det OK att ge cocacola om det nu är det enda som ungen dricker typ. Vilken mat som helst är bättre än ingen när så små som våra mår dåligt.

Hör gärna av dig igen och lycka till!
Kram!
 

Tack!

Skrivet av  EB
Vi har faktiskt varit på akuten i dag för efter att jag skrev inlägget här så kom jag på den briljanta idén att trycka över hennes öron och hon gallskrek. Mycket riktig hade hon öroninflammation på vänster öra och en ful hals, stackars unge, inte så konstigt att hon onte velat äta(alls, alltså hon har ju alltid ätit lite). Barnläkaren var specialist på just barn som matvägrar och när hon såg lilltjejens kurva så tyckte hon att den så ut som att den tillhörde en frisk men mycket aktiv dam. Hon misstänkte ingen allergi eller så men vi ska ändå ta kontakt med barn här efter jul för att kolla öronen så då tänker jag be dem kolla allt annat också. Känns verkligen hemskt att jag inte tänkt på öronen tidigare i veckan men hon hade ju onga sådana symptom, ingen förkylning eller feber. Hoppas att vi får i henne antibiotikan ni så att jag får se min gosa krypa och klättra i samma takt som vanligt. Tack för ditt svar!
 

Vad skönt

Skrivet av  Fia med Emma och Linnéa
att lösningen var så enkel:0) Du kommer alldeles säkert få se din tjeja klättra och busa som vanligt inom bara ngåra få dagar. Antibiotika är väl ändå himla bra tycker jag!
Kram!
 

Artiklar från Familjeliv