Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Delade känslor ang neo..

Skrivet av Pian mé Dennis
Hej! När vår son Dennis föddes gick inte allt som planerat. Det var en lång och jobbig förlossning som slutade med i 20 min försökte få ut honom med sugklockan innan dom äntligen fick ut honom. Då var han livlös och man sprang iväg med honom. När han väl fick komma tillbaka sa man inget om hur det va med honom utan efter ca 3 timmar kom det ner en barnläkare som konstaterade att han hade ett väldigt stort hematom efter klockan och att han hade fått en plexuskada i vänster arm. Allt kändes skönt. En skada i armen var ju inte hela värden han levde ju och det kändes just dom som det viktigaste.

Efter knappt 2 dagar på BB kom choken. Dennis blev mer och mer slö och började krampa. Då tog man ner honom till neo och började undersöka honom. Efter många prover med bla. eeg, ekg, rygmärgsprover mm så visade sig att han hade fått en hjärnblödning pga sugklockan. Detta gjorde att han fick ett ökat tryck i skallen där av kramperna. Ibörjan viste man inte om han skulle klara sig och om han gjorde till vilket liv. Dennis hade tur. Han hämtade sig ganska snabbt och efter 3½ vecka låg han igentligen bara kvar för syrgas. Varför han behövde det visst dom inte. Vi fick hela tiden olika bud på vad han skulle ligga på i syresättning. Ibland räkte med 95 och ibland skulle det vara 98/99.

Fick falska förhoppningar hela tiden. Man sa att i mitten av veckan får ni åka hem, men hela tiden sköt man upp det. Tillslut krävde vi att få gå på hemsjukvård och ta med oss syrgasen. Vilket vi fick och 2 dagar senare var han utan syrgas för gott!

Vi tycker att dom gjorde ett jättebra jobb på neo men vi tog alla halmstrå som fanns och ramlade rejält varje gång det inte blev som dom sagt. Det känns som det skulle vara bättre om dom var tystade och inte gav massa falska förhoppningar.
Svar
Bara på besök men...
...måste ändå beklaga det ni fick uppleva. Förstår inte denna envishet med sugklocka om det inte funkar. Varför hålla på i 20 minuter? Varför inte snitta?

Har en kompis som också råkade ut för den här klockan... Hon fick första barnet med akutsnitt vid 9 cm öppen pga hjärtljud på 50-60. Andra förlossningen förlöpte men vid 9 cm öppen hände samma sak, hjärtljud på 50-60.

Den här läkaren envisades med sugklocka och det gick INTE! Beslut om katastrofsnitt. Rusade till op och väl där kom en krystvärk och pressade ut huvudet halvvägs. Försent för snitt! De hängde sig på magen, slet och drog, navelsträngen flera varv runt halsen. Sliter och drar ännu mer, bråttom! Mitt i allt drar de sönder navelsträngen och bm vet inte vilken ände hon håller i.

Får ut en livlös pojke, hans del av navelsträngen hade varit kvar inne så han förblödde nästan. Upp på Neoiva och ingen visste om han skulle klara sig.

Min kompis blev klippt för sugklockan och brast illa invändigt plus total sfinkterruptur när de forcerade ut pojken med våld.

Pojken svävade mellan liv och död men har idag tack och lov inga men. Min kompis har nu 3 månader efter stora problem med läkningen av bristningarna.

Får det gå till såhär???
Skrivet av  Tea m Tös 0211 & Påg 0312 (På besök)
nej så får det inte gå till
säg till din vän att anmäla detta till ansvarsnämden för så får det inte gå till
Skrivet av  arbetar på nämden
Ja det håller jag med om
Det finns riktlinjer för hur många försök att lägga sugklocka man får göra! Tyvärr verkar det som många obstetriker helt enkelt struntar i detta. Vet att många barnläkare på förlossningen tiggt och bett att narnet ska få förlösas med sectio men obstetrikern har envisats och gjort upp till 8-9 sugklockeförsök.
ANMÄL!!! Vi måste göra ngt åt detta tillsammans både föräldrar o personal.
Skrivet av  Snart barnmorska
ser att du snart är bm...
har skrivit ett inlägg på studera och ha barn ang. att studera till bm direkt efter ssk-utbildningen. svara gärna på det :o)
Skrivet av  Marie
Säg till...
din vän att vända sig till mvc och få en remis till gyn. Jag gjorde det efter att jag fortfarande hade stora problem efter min total sfinkterruptur. Fick gå iväg och göra ul och det visade sig att halva min ringmuskel bara är ärrvävnad. Fick erbjudande om att göra en opration. Men då jag vill försöka få ett syskon till Dennis och inte litar på vården så valde jag att vänta. Vad jag förstår kan dom bara göra en sådan op 1 gång pga att det är så lite yta och det finns risk för att allt blir ärrvävnad.

Skrivet av  Pian mé Dennis
Tack för era svar!
Jag ska råda min kompis att få sina bristningar kollade igen. Hon har sökt akut några gånger men det blev så pinsamnt då hon under sin utbildning praktiserat där och tvingades låta läkare hon gått bredvid undersöka henne... De sa att det ser ut att läka fint i alla fall.

Hon och hennes man ska ha möte med läkaren som tog de tokiga besluten i samband med förlossningen. Beroende på hur hon bemöter dem ska de sen gå vidare i ärendet. Det är mycket möjligt att de anmäler detta.

Jag tycker det, jobbar själv inom vården och vet att man INTE sätter en sugklocka på någon som inte är fullt öppen! Snacka om att bruka våld på vävnaderna! Sen fick hon gå igenom änne mer hemskt utöver det!

USCH!!!
Skrivet av  Tea m Tös 0211 & Påg 0312