Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Kåseri Någon som sett Bamse?

Skrivet av Pikaboo
Modern kan efter en vecka som 4-barnsmamma krasst konstatera att minnet är tämligen selektivt. Minst sagt. Visst kunde hon under graviditeten erinra sig stråk från de tidigare barnens ankomster och det smärre kaos som följer i deras små skrynkliga fötters fotspår. Visst fanns där ett diffust minne om tunga ögonlock från sömnlösa nätter med amningsmaraton och genomblöta inlägg som enda nattligt sällskap utöver en styck kopiöst hungrig bebis. Men, efter dryga 10 dagar med husets nya tillskott på terroristavdelningen, den förödande söte Wilmer så är minnet inte bara uppfriskat, påsarna under ögonen är åter på plats, brösten som två zeppelinare och husets blöjberg på väg mot astronomisk nivå.

Wilmer, som i likhet med sin äldre bror gärna långtidsparkerar i brösthöjd nattetid har i sin blygsamma ålder redan funnit en dygnsrytm och måltidsfrekvens som tycks vara utarbetad av någon sadistisk organisation vars mål är att förinta ammandes småbarnsmödrar. Han är en hisnande söt och skrämmande listig variant på bebisarnas Skalman. Mat och sovklockan skräller högljutt genom husets alla rum. Med uppskattningsvis 100 minuters intervall. Dygnet runt. Husets Skalman-bebis tycks helt oförmögen att sova mer än 100-minuterspass oavsett tidpunkt på dygnet. Eftersom Modern är ”förste skötare” är möjligheterna för sovpass som överstiger dryga timmen ett minne blott.

Likheterna med Bamses polare Skalman slutar inte med mat och sov-klockan. Den lille rackaren har nämligen utvecklat en sköldpaddeliknande halsrörelse som får Modern att undra om hon eventuellt överdoserat på något ödlehormon under graviditeten – vad innehåller egentligen Ahlgrens bilar? Det hela fulländas med den så kallade ET-blicken – när barnet halvöppnar ögonen i slow-motion för att sedan stänga ena halvägs i mysko ultrarapid rörelse, släktskapet med Skalman och 80-talets favoritödla ET är tveklös! Den allt annat än angenäma doften från den långsamt läkande naveln bör landa i nivå med skölpaddeskit och förser barnet med månadens smeknamn; ”Skit o Skalman ” Med ”100-minutersmannen” som god tvåa.

Så, Modern känner sig mer och mer som Bamses farmor och skulle behöva ett par lastbilsflak med dunderhonung. Så om någon skulle få span på en halvnaken björn i blå hängslebyxor så hojta till – han får mer än gärna langa några burkar av sin söta smörja till den alltmer sömniga Modern. Det skulle komma väl till pass när hon partajar med Skalman nätterna långa, så kom igen Bamse, hosta upp! En burk eller två kan Du väl avvara?

Bild på Skalman och hans dubbelgångare finns på;

http://busigagrabbar.k-webb.nu/main/custom.asp?wid=13764&customID=26148
Svar på tråden: Kåseri Någon som sett Bamse?

Hihi

Skrivet av  Madde m Alexander & lillhjärtat BF 26/12
Tack, återigen för en rolig läsning!