Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Kåseri Den lille tjuven

Skrivet av Pikaboo
Moderns högt älskade avkomma, den notoriskt ökände 18-månadershuliganen är en simpel tjuv. Eller kanske mer politiskt korrekt; sjuuuuukt nyfiken?

Sedan tisdagen är barnets mormor på besök. Hon anlände via SJ:s förtjänst och ska underhålla sin ständigt vävande skara av barnbarn i dryga veckans tid. Glädjen står naturligtvis högt i tak hos hela familjen, 18-månadershuliganen bländades redan vid ankomst av en försenad julklappskleverans – även om Tomten var misstänkt skägglös. Trots att det var drygt 3 månader sedan barnet senast träffade mormor tycktes situationen bekant och acceptansen var på plats redan innan hon hunnit parkera sina skor i hyllan.

Låt oss återgå till inledningen, konstaterandet att barnet är något långfingrat. Stöldgodset i sammanhanget är knappast kronjuveler, guldtackor eller ens en påse Twist. Nejdå, stöldgodset bestod av en styck clementin, skickligt uppfiskad ur mormors väska i ett obevakat ögonblick. Barnet är synnerligen förtjust i denna klyftiga lilla tingest och brukar inhalera ett dussintal i veckan. Proceduren brukar dock tillåta att frukten skalas först, företrädesvis med hjälp av någon av husets övriga invånare. Men vad gör barnet när frukten är ”het”, dvs. stulen utan vetskap av den rättmätiga ägaren – ätaren?

Själv är bäste dräng? Tja, barnets förmåga att skala är tveksam. Nöden har ingen lag? Jo, man kan äta clementin med skal på. Förvisso ingen kulinarisk upplevelse men ack så nödvändigt? Halva stöldgodsen hinner i alla fall att försvinna innan Fadern uppmärksammar att sonen har varit alltför tyst – alltför länge. Brottslingen tas på bar gärning med bevismaterial A i handen, en styck halväten clementin, ståendes på brottsplatsen, ca 30 cm från mormors väska. Tämligen ogenerad och märkbart nöjd även om den så kallade fruktstunden nog inte riktigt levde upp till brottslingens förväntningar – clementinskal är inte särskilt gott, inte ens i sällskap med ett gäng saftiga klyftor.

Dessvärre har barnet fått smak på att tugga på grönsaker utan att kolla skalstatus först. Vid hans sedvanliga veckohobby – att packa upp hisnande antal papperskassar från MAXI så provsmakas numera det mesta. På dagens meny stod; purjolök – en rejäl tugga med tillhörande smågrus. Gurka – med en gnutta plast. Klisteretikett från X antal glasburkar – med diverse färgämnen och klistersubstanser – smaskigt värre!

Modern kan bara i sitt stilla sinne undra vad hennes BVC-tant skulle ha för åsikt om den här typen av smakportioner? Tack och lov nöjer sig husets yngre förmåga än så länge med modersmjölken även den pågående mjölkstockningen förvisso begränsar tillgången av denna vita nektar och sonen uppenbarligen är av det latare släktet och inte riktigt vill ”jobba” för maten. Han ratar helt enkelt den ”stockade” sidan och kniper ihop munnen till obefintlighet när detta bröst erbjuds medan han gapar som en hungrig fågelunge när den mer lättillgängliga sidan kommer i hans närhet. I takt med att mjölkstockningen tar över så minns Modern med tillförsikt ett inköp från 18-månadershuliganens spädbarnstid, en styck Avent mjölkpump som samlat damm i skåpet – halleluja! Bara att greppa kökspallen och ge sig på jakt!

Tillvaron med en kräsen mjölkterrorist, en långfingrad grönsakstjuv och två pubertala hormonpinglor är minsann allt annat än tråkig. En ständigt sömnig make och en besökande mormor fulländar ekvationen – vem behöver fritid när man bor i detta hus?
Svar på tråden: Kåseri Den lille tjuven

Hujeda mej :)

Skrivet av  Mysen med Louise 16/12
Sonen är helt underbar -och du med som skriver så himla bra!
Hoppas att stockningen ger med sej snart det gör ju så ont.
 

Artiklar från Familjeliv