Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Sova på mage

Skrivet av :o) Ylva, Theo 1/5-02 & Ellen 10/5-04
vill Ellen göra men klara inte att att somna på det sättet. Hon ligger med raka armar eller står på alla fyra i sängen och bölar. På nätterna, om vi lägger henne på sidan när hon somnar, vänder hon sig till mage men sen går det inte att komma till ro igen.

Hur får man dem att förstå att det bara är att lägga sig ner? Det kanske ger sig med tiden men lite tips skulle inte skada! Några fler med magsovande bebisar?
Svar på tråden: Sova på mage

Kanske kan du...

Skrivet av  Kajsa m. Vilhelm & Love
...prova att lägga typ en hoprullad handduk eller liten kudde framför magen så att hon inte lika lätt vänder sig? Om hon inte stökar runt alldeles för mycket förstås....
Jag lägger ibland nån liten filt eller kudde bakom Loves rygg när han ligger på sidan, han gillar att somna så. Han gillar även att ligga på mage - reser sig ofta upp på alla fyra, men om man buffar på baken lägger han sig ner när han blir trött.
 

Sover

Skrivet av  Nette m.Evelina -02 o Gustav -04
på mage, på sidan och hur som helst :-) Killen stökar runt rätt mkt i sängen så ibland ligger han som Pippi (med fötterna på huvudkudden *s*). Tror inte att det är någon fara nu när de kan snurra runt själva.