Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Förlossningsfråga

Skrivet av Lena L, v 33
Jag frågade inne på Förlossning men fick inget svar, tänkte testa här med, ni är ju liiiite mer aktiva härinne :). Tänker jättemycket på detta som jag kom på i helgen, så jag vill så gärna höra vad ni tror...

Vid min förra förlossning (förstföderska) var jag öppen 2 cm när jag skrevs in på förlossningen, och två timmar senare (efter intensivt värkarbete) avbröts det och det blev akutsnitt. Jag har sedan dess trott att jag inte öppnat mig mer än 2-3 cm (eftersom det var så kort tid från inskrivningen tills förlossningen avbröts), men nu när jag läser min journal ser jag att det under "operationsberättelse" står att "föreliggande fosterdel vid spinae". Vid inskrivningen är föreliggande fosterdel (huvudet alltså) över bäckeningången.

Jag tycker mig läst att om huvudet är vid spinae (och man förstår det av att man t.ex. blir kraftigt illamående) så brukar man säga att "nu är det inte så långt kvar"?

Vad tror ni, var min förlossning på väg att gå ganska fort..? Jag kanske öppnat mig mer än 2-3 cm om huvudet stod vid spinae vid snittet? Det känns ganska relevant eftersom jag trott hela tiden att jag bara öppnat mig 2 cm förra förlossningen, men om jag öppnat mig mer (och kanske ganska fort?) så påverkar ju det hur jag ska tänka inför den här förlossningen.... Jag menar, om jag är inställd på att jag är "nästan förstföderska" kanske jag stannar hemma för länge till slut? Och så är jag ju nyfiken. Hur skulle ni tolka detta?!

Svar på tråden: Förlossningsfråga

Jag skulle...

Skrivet av  Helena, bf 5/3
..nog tolka som du. Osså skulle jag fråga min barnmorska.
Hoppas du får bra svar.
 

För min del

Skrivet av  Marie v. 29+4
har det gått fort när huvudet väl legat över bäckeningången. Vet inte om det är en "regel" som gäller fler eller om det är högst individuellt. Fast när jag tänker efter så har alla mina barn legat med huvudet halvvägs ute innan jag har åkt till förlossningen av rädsla för att bli hemskickad *ler*

*Kram*
 

Vet inte...

Skrivet av  Sandra med Mathilda 0103 + bf 25/3
Men brukar man inte vara ganska mycket öppen då barnet är vid spinae?

Varför avbröt dom och gjorde snitt?
*nyfiken*

Jag var öppen 9 cm då jag snittades, och då stod huvudet precis ovanför spinae...

Inte så givande svar kanske, men ändå...
Fråga din barnmorska om hin kan hjälpa dig att tolka berättelsen mera!

*kram*
 

Oj, spännande!

Skrivet av  Lena L, v 33
Oj, så det kanske var så att jag var öppen betydligt mer än jag trott! Jag ska såklart fråga bm, men det är en hel vecka tills jag träffar henne ju :). Tänker på detta oavbrutet, har börjat tänka jättemycket på förlossningen de sista dagarna...

Det blev snitt för att jag fått en infektion; vattnet gick men värkarna startade inte förrän 24 h senare. Jag åkte in efter bara två timmars värkarbete hemma eftersom jag hade så inibänken ont, och då upptäckte de genast att bebis hade för höga hjärtljud (och jag hade rejäl feber, fast det hade jag inte märkt...). De satte skalpelektrod och då beslutades direkt om snitt. Bebis mådde fint hela tiden men det bedömdes att han inte skulle orka en förlossning, så därför avbröt man direkt. Allt gick bra, både för mig och honom. Och just då var det ljuuuuvligt att höra dem säga "nu ska du få en spruta som avstannar värkarna, det kan sticka lite". Hallå, sticka lite, jag skrattade nästan, har man så ont är ett sprutstick inte mycket att komma med :).

Så denna gången har bm skrivit att om det blir samma igen, vattenavgång fast inga värkar, så ska jag sättas igång. Jag vill verkligen inte snittas igen, det gick jättefint och så men om man snittats två gånger börjar man ju få en massa ärrvävnad på livmodern. Vissa avråds då från att skaffa fler barn. OCh jag ska ju ha minst tre :).
 

Okej,

Skrivet av  Sandra med Mathilda 0103 +bf 25/3
då förstår jag varför du blev snittad!

Hoppas din barnmorska kan ge dig bra svar!

*kram*
 

Jag tror det

Skrivet av  Ej m Emilia-02+bf 15/3
Jag vet inte om förloppen ser likadana ut för alla, men jag var iallafall helt öppen när huvudet var vid spinae. Tyvärr hjälpte det inte för jag blev snittad iallafall, hon satt nämligen fast.
 

Artiklar från Familjeliv