Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Alperna med sex och en halv månaders?

Skrivet av Theas mamma, alias Lillblomma
Hej Alla!
Funderar på om vi ska ta oss till alperna nåt i vinter, men jag är lite tveksam.
Vi vill inte åka skidor med Thea i bärstol. Och i alperna är ju byn så långt ifrån skidsystemet till skillnad från i svenska fjällen...
Antagligen får vi ta henne varsin halva av dan nere i byn, och byta vid lunch, kanske uppe på nån resturang?
Vagnen kan man ju inte ha med sig upp i backen, så hon har ingenstans att sova då, så uppe på toppen kan man inte uppehålla sig särskillt länge, för jag kan aldrig tänka mig att de sover särskillt bra i en bärstol? Kanske är det tom skadligt att sitta i den för länge?
Och så måste vi ju se till att hon klarar en hel fm/em utan amning till dess...
Vad tror ni?
Nån som varit på skidsemester med smått?
Kan nån ge mig lite tips?
//A
Svar på tråden: Alperna med sex och en halv månaders?

Vet inte men funderar ...

Skrivet av  Cecilia med Juni & Tindra 30/8
jag har inte åkt skidor på flera år, och bara i Sverige och Norge. Men jag spånar lite ändå, ressugen som jag är! :-)

Om man har en bärsele typ Ergo (jättebra! Tindra har precis vuxit i den och Juni som är 2 går fortfarande bra att bära i den.) så sitter barnet bekvämt och ergonomiskt i den, och sover jättefint där. I en sån, eller en bärsjal, får de sitta så länge man orkar bära, flera timmar är inget problem för barnets rygg och höfter.

Däremot skulle jag vara rädd för att ramla och skada barnet om jag åkte skidor med det på ryggen. På magen med för den delen. Men det klanske bara är överdriven oro? Åker man lite lugnt i blåa och gröna backar så är det kanske ingen störra risk. Ja, jag ramlade ju på min gata, det är väl lika stor risk för det. Och Tindra slog inte i marken heller, jag tog emot mig ganska bra. Fast jag blev himla rädd och fick lite ont i foten och knät. Gick med vagnen och köpte broddar nästa dag! :-O Men man är ju lite ängslig för sina små.

Vagnen skulle jag nog lämna hemma, eller bara ha med till middagen om hon behöver ligga och sova där då. Men uppe på fjället (alpen?) borde ju en pulka med en varm åkpåse vara det bästa.

Det borde väl finnas någonstans att gå in om du vill amma inne i värmen också. Eller om det inte är så hemskt kallt så kanske är det sådana lägen som Boobs fleecetröjor är bra att ha? Jag har aldrig riktigt fattat när man skulle behöva dem annars.

Vet du förretsen att det finns speciella bärjackor ?(dyra förstås) Det måste ju vara himla praktiskt att ha barnet innan för jackan på ryggen när man åker skidor. Kolla på babyboden (minns inte om det är .nu net eller com). Där kanske du kan fråga om skidåkning också, det är ju liksom den snöiga delen av Sverige. ;-)
 

Självklart!

Skrivet av  Karin
Vi har fjällvandrat med vår ena dotter när hon var 6 månader. Hon sov hur bra som helst i bärstolen! Det är mysigt att resa med barnen, även när dom är små! Turas om att åka. Vi åkte även längdskidor en gång och hurde en så där skidpulka till henne. Där hade hon det supermysigt!
Hoppas att ni kommer iväg!
 

Rent spontant

Skrivet av  Ebba m.3
skulle jag säga att ÅK INTE SKIDOR med Thea i bärstolen! Det klarar inte deras små nackar av och tänk om du ramlar med henne på ryggen! Men om ni turas om att åka så ser jag inget problem med att åka till fjällen. Men ni kanske inte hade tänkt at ha henne på ryggen när ni åkte? Hursomhelst, lycka tll hur ni än gör.
 

Näää...

Skrivet av  Theas mamma, alias Lillblomma
Vi hade INTE tänkt åka med henne på ryggen. Inte för att vi inte skulle klara det, utan mest för att det finns så många fartdårar i backen. Och för att det inte finns bra hjälmar till såna småttisar...
Och tänk att leva med det på sitt samvete om det skulle hända nåt...
Huuaaa...
//A
 

Nej det är klart

Skrivet av  Ebba m.3
var nog lite trött i går när jag skrev det. Tror att ni får en fantastisk resa om ni bestämmer er för att åka.
Kramkram
 

Hej

Skrivet av  Emma med Axel och Arvid
Vi var i alperna i torsdags och det gick alldeles utmärkt. Arvid tyckte det var superkul att se alla i backarna. Jag har tidigare varit mycket i chamonix och flera gånger med en kompis vars dotter var precis nyfödd. Det är inga problem, förutsatt att man förstår att det inte var som förr ;)

Lycka till det går jätte bra!