Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Nähääää, var det faaaarligt????

Skrivet av gammelmor med Magnus
Hur kunde man nååånsinnn tro att luftrenare skulle vara farliga. Och varför förbjuuuuder ingen sådana farliga produkter?

Svensk EU-anpassad kemikaliepolitik i ett litet nötskal.

God Jul på er! Nu går vi mot ljusare tider.
Svar på tråden: Nähääää, var det faaaarligt????

javisst

Skrivet av  grodkungen
och du ska få se att nu när miljöpartiet höjer elpriset
så kommer det att bli ett betydligt bättre utomhusklimat om ca 4-5månader

vi har tagit över faraos gamla jobb det att se till att solen går upp varje dag och att se till att årstiderna växlar som dom ska
och det fixar vi enkelt med lite årlig återkommande grön skatteväxling
 

Där hade vi elpriset igen

Skrivet av  gammelmor med Magnus
Elpriset är fortfarande så lågt att det inte är lönsamt att energieffektivisera och åtgärda uppenbart slöseri.

Villaägare skaffar hellre bergvärmepump och behåller sin energiförbrukning än att se över fönster och isolering och minska förbrukningen.
 

det där

Skrivet av  Frasse-boy
har du ingen aning om för du är känner väl inte hela sveriges villa ägare personligen,och vet hur dom värmer sitt boende.

eller ska vi ner på 1820tals nivå i uppvärmning och belysning innan du och miljöpartiet blir nöjd.
ister och tranlampor det är grejor det

och för den delen så har vi här i landet europas mest miljövänliga elproduktion, norge och island undantaget.
så vad är bättre för miljön då än att använda våran miljövänliga el till att minska oljeimporten för att förbättra miljön i motsvarande grad

det där börjar likna snacket som några var inne på ett tag om att vi även slösade på vattnet här i landet och jämförde oss med några på sicilien eller israel där vattenbrist råder.

och skulle väl på det viset motivera någon form av straffskatt på vatten för att minska "slöseriet".
(precis som om dom skulle få mer vatten i jordanfloden av att jag spolade en gång mindre i toan om dagen)

för ca10-15 år sedan körde man en hård kampanj mot vattenslöseri i en komun här i närheten.
här ska sparas vatten gick man ut med i stora kampanjer till innevånarna, och man fick mycket riktigt ner vatten förbrukningen.
med resultat att deras vattenverk höjde den fasta avgiften. för intäkterna räkte inte till längre när folk gjorde av med för lite vatten, snacka om antiklimax

och hur många gånger har inte militanta miljökämpar plockat ihop lite lös statistik här och där för att visa vilka slösaktiga barbarer vi är här i landet jämfört med tyskarna i elförbrukning per kapita.

men kan du tänka dig att dom varje gång så glömmer dom bort att tala om för oss att tyskarna värmer sina bostäder med kol och naturgas och att vi i det här landet valt att värma bostäderna med el. samt att tyskarna har ett något varmare klimat än vad vi har.
och med det inte samma behov av att värma upp sina bostäder.

för övrigt ha en bra jul
 

kanske inte men

Skrivet av  gammelmor med Magnus
Vi får in ca 1000 ansökningar per år om bergvärme. Från år 2000 har det kommit in 4025 ansökningar och antalet ökar hela tiden.

Sen säger energikillarna på ett konsultföretag vi anlitar att det är standard med värmeåtervinning på nybyggda hus i norra Sverige men inte i södra. Det är väl lite tråkigt att inte ta vara på den dyra värmen när man ventillerar ut luften även i söder där det är kallt vintertid. Onödig förbrukning.

Och svensk el är inte svensk längre. Vi dividerar ständigt om svensk och nordisk mix och kondelsel på marginalen när vi ska redovisa koldioxidutsläppen för Stockholm. T o m Energimyndigheten har numer accepterat att det är utsläppen för kondensel på marginalen som ska användas vid ökad elförbrukning. Det medför att ökad kolförbruning i kraftvärmedrift i Stockholm ger globala utsläppsminskningar eftersom dansk kolkondens med lägre verkningsgrad trängs undan. Helt fantastiskt.

Den miljövänligaste kilowattimmen är den som aldrig används.

God Jul på dej goa gubben!
 

Artiklar från Familjeliv