Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hej på er!

Skrivet av Kajsa, ny här!
Nu kommer jag hit oxå. Hoppas på att stanna, men är rätt luttrad i babybranchen, så jag vet att det är långt till en liten i famnen, hemma o frisk. Pga vår trassliga historia fick vi ett tidigt ul i veckan o då såg det åtminstone "normalt" ut. So good, so far...

Jag är äldre mamma, bor på landet i västra sverige och har en underbar unge som säkert gärna vill ha syskon. Här bor också en hel del djur, både inne o ute. Svärisarna vet om att vi är gravida igen men min familj hålls till största delen utanför till vi hamnat mer på "fast mark", typ mars/april minst.
Vicka är ni?
Svar på tråden: Hej på er!

Hej du!

Skrivet av  MacFeast med femman
Mer om mig har du ju redan läst där nere, och mer än så får du inte veta. Jo... vad 17 jag är ju redan gravid... faktiskt! :O) Inget kan ju ta bort det faktumet även om något går snett. Jag kan väl berätta lite mer då. *S*

Jag har också ett gäng djur samt lite brokiga erfarenheter av skaffabarnbranchen. Jag har några missfall bakom mig, ett som var rätt sent och ganska jobbigt. Jag har fått barn efter det och allt gick bra, men blev rekomenderad att inte skaffa fler barn eftersom min livmoder var ganska tunn. Jag är kejsarsnittad alla gångerna nämligen. Så jag kommer också att göra ett tidigt ul, samt noggranna kontroller. Jag kommer att betraktas som en riskgraviditet. Än har jag inte vågat ta kontakt mede specialistmödravården, är lite rädd att de skall "skälla" på mig för att jag blev gravid. Tänk vad fånig man är. Hur tidigt gjorde du vul? Vart vände du dig? Sjukan direkt? Hur motiverade du att de skulle plocka in dig? Du får naturligtvis svara på det du känner för, jag är bara så hispig just nu. I morgon måste jag ju ringa sjukhuset och släppa bomben.

I likhet med dig kommer vi nog inte berätta för andra än de närmsta. Jag har ju redan så många barn, och jag borde inte bli gravid. Jag kan inte ens i min vildaste fantasi föreställa mig hur folk kommer att reagera nu. Och ännu värre om inte allt går bra.

Nu slutar jag svammla bort din tid. Grattis till magen! :O)
 

Tack!

Skrivet av  Kajsa
för grattiset. Du har nog fler "bekymmer" än jag, men fler ungar därhemma oxå ;-) Är dom 4 nu? Som tur är har jag haft ganska enkla graviditeter, utom illamående, och även enkla förlossningar. Bli med barn o föda dom är inte mitt bekymmer;-) Och jag är inte orolig för att dom på spec kommer bli arga, snarast önska oss välkomna igen! Är det inte din bm som kontaktar spec? Min bm ringde (e lite tjat) till närmaste gyn o han "godkände" att kolla mig. På snällhet, inte medicinskt befogat.
Hälsn
 

Säg inte så..

Skrivet av  MacFeast med femman
.. jag vill byta bm nämligen. :O/ Jag ringer i morgon och kolalr av med sjukan. Annars kanske jag kan byta bm och sedan hamna där. Det ger sig nog.
 

hejsan

Skrivet av  Lena med4+ett frö
Här är en till med ett gäng ungar och djur. full fart på landet är det här.
Jag fick missfall i vecka 24 i nov-04 men har lyckats bli gravid igen till min stora lycka, kunde inte acceptera att inte vara gravid. Håller nu tummarna att det går bra den här gången.
 

Snabbt!

Skrivet av  Kajsa
Hej!
Ni har då inte legat på latsidan;-) Tummar hålles härifrån!
 

Hej och Välkommen!

Skrivet av  Ewitha
Hoppas att det går bra för er nu då.

Själv är jag 30+ och bor i Västmanland med fästmannen och våra 3 katter. Vi bor på en gård på landet som vi precis köpt. Som det är nu så har vi inte fler djur, men tanken är att vi ska utöka familjen med både höns och hästar. :)
Vi har inte talat om det hela för någon än. (Jag är ju bara i v.6 än så länge...) Men ev. så kan min syster ha listat ut det hela ändå... hon hänger här på AFF hon med. :)
 

Kul!

Skrivet av  Kajsa
...med fler lantisar. Har funderat på höns som en kul grej, men maken är skeptisk till mer "jobb" o dessutom såna som "kan" sprida salmonella. Men jag jobbar med övertalningen;-)
 

Hej, hej

Skrivet av  Lisa m 2+ bf 9/9 ?
Är en 30+ mamma i norra Sverige. Två barn sedan tidigare och inte mer negativa upplevelser kring detta med barna alstrande och födande än foglossningsbesvär. Det är bara jag o min man som vet om bebisplanen än, så jag vill inte berätta så mkt mer just nu.

Hoppas allt ska se fortsatt bra ut för dej Kajsa!

Lisa
 

Spännande!

Skrivet av  Kajsa
Kul m tre så småningom. Tack för välkomnandet. Just foglossning har jag tack o lov sluppit förut, verkar inte kul!
Hälsn.
 

Välkommen hit!!!

Skrivet av  Michaela m son-03 och Bf 13/9
En 25-årig tjej från Västerås med en son född sommar -03. Har oxå erfarenhet utav missfall då jag varit med om 4 st under min "tillverkningstid".
Syskon till sonen har vi planerat sen i somras och på 2:a försöket tog det sig (5:e om man räknar slutet från p-piller knaprandet).
Vi vågar väl egentligen inte hoppas på för mycket då vi vet HUR det kan sluta men denna graviditet har vi sagt att vi ska njuta utav, så jag har släppt alla orosmoln om ev. missfall. Vet av erfarenhet att det INTE blir bättre av att gå och vara orolig (visst är jag duktig som kan koppla bort det?).

Hoppas att allt går vägen för dig Kajsa, och att vi får följas åt här till september!!!

Kram på dig
 

Bra!

Skrivet av  Kajsa
Jag ska försöka koppla bort så mkt oro jag kan, det går faktiskt bra för det mesta, det blev bara lite mkt över jul o nyår. Och du har FULLSTÄNDIGT rätt i att det inte gör minsta nytta. Påminn mig gärna!