Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Är det så svårt att inse

Skrivet av Maria med 3 och en på väg
Vilken logistik det är att skicka ner folk? De som kommer måste ha nånstans att bo och de ska kunna äta för att kunna sköta sitt arbete. Flygtiderna måste fungera så att inte flygplanen vi skickar ner måste dirigeras om nrä de kommer fram.

Om vi skickar ner en massa människor bara och de inte har nånstans att bo så måste de antingen försöka ordna det själva på plats i kaoset eller så ska det ordnas från redan knappa resurser därnere.

Det är ingen ide att bara skicka ner en massa folk, flygplan och förnödenheter. Man måste se till att det finns möjlighet att ta tillvara och dela ut det som kommer ner. Om vi skickar ner massor med mat bara sådär och den står på ett flygfält och ruttnar lär ingen bli gladare för det.

Räddningsfolk och regeringen gör sitt bästa för att den hjälp de skickar ska fungera när den är på plats.
Svar på tråden: Är det så svårt att inse

Jo, det är det

Skrivet av  Anna med Liv och Unn
När man är i chock och sitter och tittar på nyheter som går två gånger i timmen. Det är svårt när man är van vid att googla, ringa och SMS:a att inse att det tar tid att utarbeta strategier, samla och transportera folk. Men annars är jag berädd att hålla med dig, det är ju trots allt storhelg, vilket ironiskt nog är anledningen till att det var så många svenskar i Thailand, och övriga asien.
 

Artiklar från Familjeliv