Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Frågar försiktigt:

Skrivet av oa
tycker ni att Laila Freivalds borde avgå?
Hon har ju avgått en gång tidigare pga sina lägenhetsaffärer..vad tycker ni?
Svar
Ja, absolut!
Hon har visat prov på en osannolik flathet och en fruktansvärd inkompetens och bör självklart avgå med det snaraste.

Det känns ju märkligt att Fritidsresors informationschef (Lottie Knutsson)uppvisar betydligt större beslutsamhet, engagemang och handlingsförmåga än vår utrikesminister som t o m gick på teater på söndagskvällen...
Skrivet av  arg
Jättesvårt tycker jag
Man reagerar ju lätt ganska häftigt på saker som folk gör och säger när man är upprörd över något. Teatern kan jag acceptera, men det känns svårt att kräva att man ska resa hem om man har en skadad anhörig kvar på plats där borta och det gör hon ju nu.

För egen del säger jag så här: jag vill ha mer bagrundsinformation innan jag uttalar mig. Däremot så är jag besviken på ud och regeringen då de inte på en gång bad om hjälp från utlandet och inte var snabbare med att få fram flygplan för att få hem folk.

Skrivet av  Elisha
Lottie Knutsson for president!
Att man inte ens kommer till regeringskansliet när man VEt att det inträffat utan istället gåt på teater är helt vansinnigt. Lottie har visat både empati och handlingskraft , vilken kvinna!
Skrivet av  Anna
Håller med!
När allt har lugnat ner sig ska jag skriva till henne och berätta att jag tycker hon gjort ett toppenjobb.
Skrivet av  Vittel
Ja faktiskt
Bortsett från att hon, återigen, gjort bort sig tycker jag hon verkar lite distansierad och liksom "väck". Det är som att uppe i hennes gräddiga värld finns ju allt och lite till och man har råd med det också och hon har helt tappat insikten om att alla inte har det så himla bra.

Hon verkar helt enkelt oempatisk och lite småkonstig och jag tror det finns gott om personer som är väldigt mycket mer lämpade till hennes post. Hon borde inte få jobba med människor i huvud taget.

En person på hennes post borde ha mer verklighetsförankring och empati helt enkelt. Dessutom måste det vara någon med rejält med råg i ryggen och som inte räds att dra igång "för stora" räddningsaktioner hellre än dessa patetiska vi sett hittills i denna tragedi.

/mie
Skrivet av  mie med Valter03 och Hoppsan bf 24/4
expressens
hemsida kan man rösta och det var typ över 70% som tyckte att hon borde avgå. Kan inte låta bli å jämföra henne med Anna Lindh. Undrar hur hon hade engagerat sig....
Skrivet av  myzoxe m *Robin*
Avgå*IMT*
*
Skrivet av  Q
Ja
Jag ska säga så här: jag har varit noga med att inte kasta "skit" på vad UD har gjort och inte gjort och hur lång det har tagit hit eller dit, för jag förstår att det är en enorm logistik som ska till för att allt ska funka - man kan ju inte bara kasta folk dit o s v. Men, att uttala sig som Laila Freivalds gör, är inte förlåtligt och har ingenting med logistik eller ens med medkänsla att göra. Att gå på teater och att säga sådant hon säger på plats är beklämmande. Jag förstår inte ens att vad hon skulle dit och göra? För att undersöka hjälpbehovet? Det finns massor med kompetent folk som kan tala om det för henne därnere - via telefon eller så. De pengar som det kostar att skicka henne dit kunde ha använts på annat sätt - men nu skulle väl tantaloran ner och gråta tillsammans med offren... Blä! Hon skulle ha varit hemma och ordnat med en massa andra saker, inte tagit pengar i anspråk för att glassa runt! Jag blir mörkrädd och beklämd över att ha en sådan person i ledningen för vårt land.
Skrivet av  JessicaF
Jag tycker det var rätt att åka ner
Eftersom hon kunde gå på teater visar ju att det inte hade gått in vilken katastrof som hade inträffat. Att se på plats vad som hänt är nog enda sättet att ta in det på. Jag har aldrig varit något fan av Freivalds så jag ser gärna någon annan som utrikesminister.

Jag tycker det är konstigt att Sverige inte lärde sig mer av Estoniakatastrofen, det skrevs en rapport om vad Sverige saknade och får man tro experter så verkar man inte lagt manken till att inflra det saknade heller.
Skrivet av  Bea m. Vincent & Herman
vad säger LF på plats? *imt*
...
Skrivet av  Linda
Nä, men Persson!!!
Det är ju ändå han som har det yttersta ansvaret och borde se till att hans anställda förstår innebörden och allvaret av det som har hänt.
Skrivet av  Tonårsmamma
men om inte Persson..
..själv förstod vidden av det inträffade? Liksom alla vi andra måste han ha börjat haja nån gång under måndagen.
Skrivet av  Linda
Avgå, vet inte
Visst skulle jag hellre se en annan utrikesminister men jag vet inte om jag direkt tycker att hon BORDE avgå på grund av detta.
Jag tycker det är bra att hon har åkt till Thailand. T.ex. när det gäller begravning eller bränning av döda kroppar tror jag det har betydligt större inverkan om Sveriges utrikesminister ber dem låta bli de svenskar som omkommit än om en präst eller psykolog står på plats och försöker stoppa det hela.

Det jag framförallt reagerar på i just hennes fall är att hon nog har lite svårt att visa känslor offentligt(tror definitivt hon har empati men den syns inte så väl utåt). Hela hon ger ett ganska kargt och professionellt intryck och då tror jag reaktionerna mot henne blir ännu starkare. Jämför man med GP så har han med tårar i ögonen medgett att det helt säkert varit så att regeringen gjort misstag och handlat för sent. På samma fråga svarar hon ganska känslokallt att hon tror att de inte alls kommit igång sent.

Jag tycker kanske inte hon personligen gjort något fel men med tanke på alla de lärdomar regeringen borde fått efter Estonia så tycker jag definitivt att vissa saker kunde skötts bättre
Skrivet av  Madde B
Att hon fortfarande är aktuell
för div. poster är förundransvärt....
Skrivet av  Skakar på huvudet
Det beror
på hur sanningsenliga tidningarna och TV varit. Har LF sagt att ingen som stannar får hjälp? eller sa hon att det är bättre att åka hem och låta proffsen sköta uppröjning, identifiering, vård m.m. och att man kanske är till mer besvär än hjälp om man stannar - är det kanske så? Behöver även de med saknade anhöriga vård, som de kanske får bättre hemma? På vilken fråga svarade LF att ingen som stannade skulle få hjälp? Var det en person som var helt förvirrad av sorg och kanske krävde något som var helt omöjligt att hjälpa till med? Vad tycker personalen på plats?
Däremot får man väl säga, nu, att LF var senfärdig med att gå ut med order om att få igång hjälpen. Var det hennes ansvar, förresten?
Skrivet av  anna-frida
Nej, varför det? (imt)
ntrj
Skrivet av  ?
Absolut inte. IMT
k
Skrivet av  Ledsen
För tidigt
Känns det inte som om det är alldeles för tidigt för att börja diskutera vem som borde avgå och andra politiska konsekvenser av dem här katastrofen?
Skrivet av  maisy
Ja, det tycker jag IMT
Skrivet av  Besviken på henne
Ja, hon bör avgå! *IMT*
,
Skrivet av  Eva C
Absolut inte!
Man kan ju inte börja kräva/önska att folk ska avgå innan saker och ting har utretts på ett rättvist sätt. Herregud!

Ibland är det för enkelt att sitta på röven och tycka och tänka. Det här är inget strategispel där vi utan kunskap och insatthet kan ge oss rätten att börja flytta pjäser. Jag förutsätter att de ansvariga inte medvetet sitter och förhalar.

Den här krisens proportioner kommer inte att ändras för att Freivald eller Persson blir arbetslösa.
Skrivet av  Radikal mamma
Absolut inte!
.
Skrivet av  Jenny