Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Är staten emot all diskriminering?

Skrivet av Anon Üm
Jag tycker att det är fascinerande att högt uppsatta svenskar förordar diskriminering av sitt eget folk. Förekomemr det någon annanstans i världen? Och hur kan det komma sig?

Här ett utdrag ur en ny intressant artikel, länk längst ner:


"Men det faktum att politiker och byråkrater inte är rasister, gör inte deras agerande moraliskt försvarbart. DO har sagt att många människor diskriminerar på grund av bristande kunskaper, det kan man dessvärre inte säga om de som idag förordar diskriminering av etniska svenskar. Sahlin och DO är införstådda med att positiv särbehandling innebär diskriminering. Det är heller ingen som tvingat Sahlin eller DO att förespråka diskriminering av etniska svenskar. Sahlin och DO vill diskriminera etniska svenskar, även om de drar sig för att öppet erkänna det. Låt oss lyssna på Mona Sahlin:

Jag vill först rätta till några missförstånd som finns kring begreppet positiv särbehandling. En vanlig missuppfattning är att metoden innebär kvotering. Positiv särbehandling vid rekrytering innebär att arbetsgivaren ges möjlighet att ge en kompetent sökande från en underrepresenterad grupp företräde vid tillsättning av en befattning, även om det finns mer meriterade sökande som tillhör en överrepresenterad grupp.

Sahlin försöker här inbilla oss att etnisk diskriminering är något positivt. Hon försöker försöker ge sken av att en ny diskrimineringslagstiftning med udden riktad mot etniska svenskar hade gett arbetsgivarna nya möjligheter, när hennes verkliga intention snarare är att tvinga dem att anställa mindre kompetenta personer, givet att dessa tillhör en s.k. underrepresenterad grupp."

Länk:

http://samtiden.com/
Svar på tråden: Är staten emot all diskriminering?

Kan du...

Skrivet av  Pappa KP
...eller artikelförfattaren ge ett enda exempel på hur en etnisk svensk nekats ett jobb enbart på grundval av hans eller hennes etnicitet? Att någon gynnas på grund av sin etnicitet innebär inte att alla de som inte gynnas blir diskriminerade. Om en arbetsgivare anställer en kompetent manlig förskollärare trots att han inte är den absolut mest kvalificerade sökande, diskriminerar arbetsgivaren då kvinnor?

Jag är emot positiv särbehandling främst av två andra skäl:

1) En person ska alltid bedömas som individ och inte utifrån vilken grupp han eller hon råkar tillhöra.

2) Positiv särbehandling riskerar att trigga avundsjuka och missunnsamhet och det i sin tur verkar negativt mot den som positivt särbehandlats.
 

Polisen

Skrivet av  Anon Üm
Polisen har länge annonserat i tunnelbanan efter nya sökande till polishögskolan. Man skriver:

"Vi ser gärna att du som söker har annan etnisk bakgrund än svensk".

Vad är det för fel på etniska svenskar? Är etnicitet över huvud taget intressant när man väl tagit ställning till kompetensen i övrigt?
 

Ja, etnicitet är intressant.

Skrivet av  MacGyver
I vilket fall om polisen skall patrullera i Tensta, Rinkeby eller Rosengård. Min ringa uppfattning är att det är bra för alla om polisen använder våld som SISTA utväg, och i första hand försöker "prata ner" situationer innan våldet eskalerar. Förutsättningarna för en polis att "prata ner" en potentiellt väldsam situation i t ex Tensta, Rinkeby eller Rosengård är mycket större om polisen har någon grad av gemenskap avseende språk och kulturell bakgrund med de potentiella våldsverkarna. Majoriteten av innvånarna i nämnda förorter är dessutom INTE brottsliga, och skulle gärna samarbeta med polisen för att minska brottsligheten i sina bostadsområden. Om de bara kunde kommunicera med polisen.

Föreningssparbanken har dessutom upptäckt att de kan göra jävligt bra affärer om de anställer invandrare och öppnar kontor i Rosengård. Tänk dig själv att komma in på en bank i Syrien och träffa en SVENSK som jobbar där och kan förklara precis hur allt funkar. På svenska.

http://www.foreningssparbanken.se/sst/inf/out/infOutWww/0,,33460,00.html
 

Men då gäller det

Skrivet av  Anon Üm
att den polisman som skickas till platsen verkligen talar samma språk som dem han ska "prata med" och att han har samma religion. Etnocentrisme är rätt stark bland vissa invandrargrupper och om man skickar en invandrarpolis av "fel" etnicitet kan det nästan bli värre än om han vore svensk.

Vilken framgång har en grekisk polis mot en bråkig turk? Eller en turkisk polis mot en stökig kurd eller syrian?

Jag tror faktiskt inte alls på det där. Jag är övertygad om att de flesta invandrare faktiskt skulle ha större respekt för en etniskt svensk polisman.

En inkvoterad polis är bara en eventuell fördel om han tillhör SAMMA grupp som dem han ska handskas med.
 

Frågan kvarstår

Skrivet av  Pappa KP
Sökande till polishögskolan nekas inte plats på grund av att de är etniska svenskar.

Det är nog bara du som kan läsa annonsen så att det skulle vara något fel på etniska svenskar. Det står väl ingenstans?
 

Diskriminering är alltid fel

Skrivet av  Christopher
Vare sig det är svenskar eller utlänningar, män eller kvinnor som diskrimineras är det fel. Uppsala Universitet verkar ju t.ex. ha insett det och backat från sin kvotering av platser på juristlinjen.

Att viss diskriminering accepteras av Sahlin är varken nytt eller förvånande, tyvärr.
 

Fjöla av!

Skrivet av  MacGyver
Upplever du det som ett stort problem att skattemyndigheter, länsstyrelser och skolor är fulla av inkompetenta somalier, kurder och eritreaner som fått jobbet pga nån kvotering?

I så fall skulle jag gärna vilja veta var du bor!

Vi har en superklantig kurd på jobbet, men han kom inte in i firman på kvotering. Han kom in för att hans chef var dyslektiker och bara anställde folk med sämre språkkunskaper än han själv hade.

Du hittar på spökhistorier, men den enda du lyckas skrämma är dig själv.
 

Artiklar från Familjeliv