Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

3 tr utan hiss...

Skrivet av Nervös!
hur löser man det? Jag ska snart snittas för första gången och börjar bli lite orolig för tiden efter.
Man får ju tydligen inte bära mer än bebisens vikt på flera veckor efteråt, hur löser man bara en sån sak utan att bli helt isolerad?

Det jag verkligen funderar på är hur det ska gå att komma upp och nedför trapporna hemma. Ni som snittats:
gör det väldigt ont att gå i trappor?
Svar på tråden: 3 tr utan hiss...

Inte nåt.

Skrivet av  Camilla
Jag snittades för exakt en vecka sedan och det går hur bra som helst, visst är smärta individuellt men man får smärtstillande utskrivet om man behöver.
Jag gick i trappor 1½ dygn efter snittet. (Kom aldrig nån hiss...*s*)
Problemet är väl hur att få ut vagnen om man måste ta den i trappan men min dr sa bara bebis första dagarna, barnvagnsinsats får man bära när man behöver. Verkar vara olika det också, själv har jag tur och har full service hemma i nästan 5 veckor.
*kram och lycka till*
 

Jag har ...

Skrivet av  Katarina
inte haft problem att gå i trappor efter snittet men jag tror att jag har kommit lindrit undan när det gäller smärtan efter snittet. Såg på BB att det var andra som hade betydligt ondare än jag. Med det vill jag säga att endel får ont men alla får det INTE! När det gäller tunga lyft ska man inte lyfta/bära tyngre än sitt barn ca 8 veckor efter förlossningen. Jag var lite oförsiktig i början och kände av det, men aldrig så att det blev några komplikationer. Nu tar jag det lugnare, det säkra före det osäkra.Det enda obehag jag upplever nu, 6 veckor efter snittet, är en överkänslighet i huden runt snittområdet. Kan ibland vara lite obehagligt vid amning - men det är inga större problem.
Lycka till med din förlossning!
 

Det behöver inte göra ont!

Skrivet av  Delyssima
Hejsan på dig!

Kul att du skall ha barn!
Jag är snittad dec -01, alltså ca 3½ månad sedan.
Jag kunde gå i trappor, inga problem! Det var värre att resa på sig från sängen och när man skrattade.
Ja, det stämmer att man inte får bära för tungt i början. Om du har kille eller någon som kan hjälpa dig så be dem lyfta barnvagn, kassar och diverse tunga saker.

Hoppas allt går väl!