Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Angående att bli informerad efter snitt

Skrivet av Maria N med Evelina 020403 och bf 0305
Jag ville ha barn tätt, och var väldigt noga med att konsultera FLERA läkare och bm på förlossningen innan vi bestämde oss för snitt. (Evelina låg i säte, och vändningsförsöket misslyckades.) ALLA vi pratade med försäkrade oss om att jag kunde bli gravid samma dag som snittet utan att det skulle vara någon som helst fara, att nio månader skulle räcka gott och väl för att livmodern skulle hinna läka och klara en förlossning. Jag hoppas ju innerligt att jag ska kunna föda vaginalt den här gången. Vid snittet råkade gynekologen rispa Evelina på ena skinkan. Han sa sedan att min livmoder var väldigt tunn. Efter några dagar hemma fick jag infektion i livmoder, urinväg och snittsår. Jag åkte till gynakuten och fick träffa samma gynekolog som snittat mig. Varken då eller tidigare sa han något om att jag borde vänta med att bli gravid igen. Just då tänkte jag inte på att fråga, eftersom mina tankar var så upptagna av smärtan i magen. Jag blev gravid när Evelina var ca 4 månader. Visst borde han väl ha sagt något om det var någon fara, eller??? Inte heller i journalen står något om att jag inte rekommenderas bli gravid direkt, men nu börjar jag ju bli orolig. Lite sent kanske, men iaf. =)

Hmmm...det blev långt det här, men om du orkade läsa ända hit kan du kanske lugna mig med att de MÅSTE informera om det skulle vara någon fara med att bli gravid igen?? Eller förväntas jag fattat det själv?
Svar på tråden: Angående att bli informerad efter snitt

konstigt hur olika det kan var

Skrivet av  Linda m. Tova-00,Loke-f/d-02, bf 20/6
från läkare till läkare.
Jag gick på specialist mödravården hos en kvinnlig läkare och var där på efterkonstroll 1 1/2 månad efter Loke föddes och dog.
Jag frågade henne hur länge vi skulle vänta inte jag kunde bli gravid igen...hon sa att hon rekomenderade ett halvår. Vi började dock försöka redan samma dag eftersom jag hört på annat håll om andra som kunnat bli gravida så fort.
Men tyvärr blev jag inte gravid förrän 5 månader efter snittet, men det kanske var lika bra ändå eftersom läkaren rekomenderat ungefär den tiden.
 

Kan det ha varit...

Skrivet av  Pilla
.. den psykiska biten läkaren tänkte på? Mitt andra snitt var oerhört jobbigt för mig, och därför sade läkaren att jag skulle se till att återhämta mig psykiskt efter det innan jag försökte med nästa. Nu tog det ett tag ändå, så det löste sig naturligt! :O)Kan det varit det din läkare menade med tanke på att lilla Loke dog? Eller var det rent medicinskt hon menade?

 

jag frågade min

Skrivet av  ella 020113+bf 0304
läkare efter snittet o hon sa att det var fritt fram. det ska inte vara någea problem. jag har dock känningar i snittet o mer ont i livmodern än när jag väntrade ella.
 

Mina läkare sa som till dig..

Skrivet av  Pilla
.. att det var ok att bli gravid så så fort jag ville, orkade och kunde! ;O) Jag är snittad tre gånger. Jag har fått det utlåtandet från flera läkare. Fick nu senast hjälp att läsa min op.berättelse eftersom jag inte förstod vad de menade på några punkter. Jag frågade just om de informerade om man hade "barn-stopp", och de gör de enl. flera läkare och bm jag talat med. (Rättare sagt, de avråder om det är så att de anser det olämpligt rent medicinskt. Något "stopp" kan de ju ine sätta, sa den senaste läkaren! *S*)

Om du är orolig så be din bm om en remiss till en läkare. Samla dina frågor innan, så kommer du ihåg dem. Men jag skulle inte oroa mig om jag var du. Jag fick även försöka föda vag. efter första snittet.
 

Tack för alla svar!

Skrivet av  Maria N med Evelina 020403 och bf 0305
Nu känns det betydligt bättre. =) Vad skulle jag göra utan er??? Sitta i telefonkö till mvc hala dagarna kanske...hmmm...som om det skulle funka med en 7-månaders som kräver 100% uppmärksamhet hela tiden. =)