Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

nån ?

Skrivet av madde snitt 21/9
som vill berätta lite för mej om känslan under ett planerat snitt? va inne på vändnings försök idag men det misslyckades. gärna bra och dåliga saker får ni berätta =)

kram på er
Svar på tråden: nån ?

PLanerat snitt

Skrivet av  C med tvillingarna
Jag upplevede det hela som lite overkligt. Att åka hemmifrån och veta att om tre, två, en timme är jag mamma. Alla var supergulliga under förberedelserna. Allt går egentligen väldigt fort. När bedövningen väl är lagd och du ligger på plats tar det mindre än fem minuter innan barnet är ute. (i mitt fall, barnen).
Helt plötsligt utan minsta anstängning så finns dom bara där. Jättemärkligt och helt absurt tyckte jag.
Det som var jobbigt var att det tog sådan tid att bli ihop sydd och man fick återförenas med pappa och barn. Förutom att jag kände mig lite "lurad" på en vanlig förlossning så är jag glad över att det blev snitt eftersom tvillingarna låg i säte båda två.
Sammanfattningsvis så det bara så himla märkligt, du känner ju ingenting i kroppen, plötsligt så har du bara ett barn.
 

Mina erfarenheter

Skrivet av  Sophie med Lucas 030317
Jag snittades också pga säte. Jag upplevde det bara positivt. Visst var det lite konstigt att åka in till sjukhuset och veta att man skulle vara mamma om ett par timmar, men det var också skönt att veta att man inte skulle gå över tiden och sådana saker. Själva snittet gick hur bra som helst och förutom att jag skakade väldigt mycket så kände jag ingenting (fick Petedin mot skakningarna när Lucas var ute). Det kändes tryggt och lugnt att föda med snitt. Personalen var avkopplade och stod och småsnackade när de snittade mig. Lucas mådde hur bra som helst och fick Apgar 9-10-10. Själv mådde jag också toppen och hade inget ont efteråt. Tog smärtstillande såsom personalen rekommenderade och upplevde det mest som träningsvärk i magen. Det drog lite i såret också, men inget som störde. Jag var rörlig och hade inga problem att vända mig i sängen, amma, ta hand om Lucas själv (i Malmö måste papporna åka hem på natten) eller något annat. Var uppe och gick en runda i korridoren kl 19 (Lucas är född kl 11) och det är klart att man inte skuttar fram, men det kändes helt okej och jag satt med de andra mammorna i dagrummet dagen efter. Uppvaket var jag medveten om att jag skulle få vara på (var där i ca 1 timme själv och sen fick sambon och Lucas komma ner och vi var där tillsammans i 1 timme innan vi fick komma upp på BB)så det upplevde jag aldrig som ensamt eller jobbigt. Det är förresten inte på alla BB som man behöver vara på uppvaket så kolla med ditt sjukhus vad som gäller där. Jag har skrivit massor här om mitt snitt så om du vill kan du söka på "Lucas" eller gå in på hans hemsida www.babyfriends.nu/lucasweare och läsa om hans förlossning där. Jag tycker bara det var positivt att föda med snitt och kommer nog att begära snitt vid nästa graviditet.
 

Du kan

Skrivet av  Lena bf 12/10
väl berätta hur vändningsförsöket gick till? Och vad som händer nu. Min baby ligger nu i säte och jag känner mig väldigt förvirrad och orolig inför vad som kommer att ske.
 

Hej där!

Skrivet av  Elizabeth m. lintottarna + bf 4/10
Vi var också på vändningsförsök idag, som också misslyckades. Vändningsförsök blir antingen den 21 eller 22 september. Vi skulle vänta och se.

Vilket bf har du?

Jag vill och ha tips, bra som dåligt.
 

kejsarsnitt blir det 21 eller 22*imt*

Skrivet av  Elizabeth m. lintottarna + bf 4/10
...