Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hur högt upp sitter era ärr?

Skrivet av Nissa, Rebecka dec02 + Manfred 28/9
Ni som gjort tvärssnitt, hur långt upp sitter era ärr?
Både operatören och den BM som rakade mig inför snittet sa att det skulle komma nedanför hårkanten, men jag hoppas verkligen att jag itne kommer bli lurvig så långt upp på magen! *skratt* Det är dessutom ganska snett, dvs inte helt vågrätt.

Det är absolut inget som stör mig, jag är bara lite nyfiken! Jag har inte haft bikini sedan jag var tonåring och störs inte av om någon ser ärret t.ex. på badhuset. Ärret som sådant är riktigt prydligt, ser ut som ett lite bredare pennstreck.
Svar
Långt ner
I "hårfästet" eller vad man ska säga :). Och jag har inte högt hårfäste då ;).
Skrivet av  Lena
ovanför
Jag har ett ärr som sitter ca 5 cm ovanför hårfästet. Det är ett starksnitt.
Skrivet av  Susanna med Tova 13/8-03 + bf+12!
*tittar efter*
Det sitter ca 1 cm nedanför hårkanten, och nu har det bleknat rejält... jag kan knappt säga hur långt det är längre eftersom ändarna bleknat så.

Jag snittades för 15 månader sen.
Skrivet av  Siv m. David 03
Alldeles ovanför
hårkanten. Mitt snitt är heller inte alldeles rakt. Det går lite uppåt (från min synvinkel) på vänster sida. På bb sa dom att det berodde på att jag ju låg lutad åt vänster under snittet..... Men vad vet jag? :-)
Skrivet av  Kattis m Sarah 20/2-03 + bf 27/12
Mina två ärr
börjar på ungefär samma ställe på ena sidan. På andra sidan skiljer det ungefär 4-5 cm i höjd. Det första går precis i hårlinjen, det andra börjar där och slutar ovanför. Båda snitten är dock mycket fint läkta och alltså tunna och fina. De syns nog inte så förfärligt mycket om man inte vet att man ska kolla efter dem!

Snitt nummer två är förmodligen snett för att de lät huden spricka i sin "egen" riktning. Första snittet (akut) var "skuret" hela vägen.
Skrivet av  Malin m N och T
Ovanför
Mitt ärr sitter alldeles ovanför hårkanten. Detta snitt gjordes i det gamla akutsnittet, det kanske förklarar placeringen. Än så länge ser mitt snitt INTE ut som ett bredare pennstreck, det är rätt mörkt och fult på vissa ställen men det bleknar väl.
Skrivet av  Anna K med Flipp & Vendela
Långt ner
Under troskanten.Det syns inte alls när jag har bikini/trosor på mig.
Skrivet av  Therese med 4
Mitt ärr...
sitter ungefär 1 cm ovanför behåringen. Är ju snittad två gånger men de la det nya snittet i det gamla ärret så jag har bara ett ärr. Det är jättefint, bara ett streck precis som det förra.
Skrivet av  Jessica med Rebecca - 02 & Carolina 041008
Samma här!
Är snittad tre gånger och alla tre gångerna har de snittat i samma ärr. Jag tycker ärret ser helt okej ut, även om förutsättningarna inte var de bästa vid senaste snittet.
Trots att det bara gått 3½ månad sedan senaste snittet så är det ljust och fint.

Kramisar
Skrivet av  Ango - 3 snitt
vid hårkanten
inga trosor eller bikin i världen är så låga att mitt ärr syns. Det var akutsnitt så hon låg rätt långt ned därför blir väl snittet också längre ned.
Skrivet av  C och A
Precis i hårkanten
eller lite över kanske, kanten är ju inte sådär skarp som i pannan precis *s*

Mitt ärr går lite längre ut på sidan till höger fårn mitt håll sett, tror själv att det beror på att min livmoder verkar ligga lite mer åt höger. När jag fick sammandragningar var det nästan alltid som en knöl åt det hållet.
Skrivet av  Gia med Alvin