Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vad menas med A-B-C uppsatser..

Skrivet av ANNA L
Vad innebär detta? är mycket nyfiken. HUr många sidor osv. Tack och hej!!
Svar på tråden: Vad menas med A-B-C uppsatser..

Hej!

Skrivet av  Hanna v 15
Man menar uppsatser på olika kursnivåer på högskolan! Det är inte så vanligt att skriva uppsats på A-kurser (tror jag?), men B-uppsats och C-uppsats skriver nästan alla. B-uppsatsen skriver man på B-kursen, C-uppsatsen på C-kursen och så vidare. Hur många sidor man skriver vet jag faktiskt inte, tror inte att det finns något "standardantal". Skulle tro att alla lärare har olika krav. Däremot så räknas uppsatserna i poäng. Min B-uppsats är på 5 poäng. Hoppas att du blev något klokare av mitt svammel, det är nog läggdags nu tror jag.... :)

Kram Hanna
 

Litet tillägg bara...

Skrivet av  Nattugglan
Den här benämningen A-, B- respektive C-kurs är alltså samma sak som Grundkurs, Fortsättningskurs respektive Påbyggnadskurs.
Ville bara påpeka detta eftersom det kanske inte är självklart för den som är ny inom den akademiska värden.
 

och ett till

Skrivet av  L
B uppsats som är på 5 poäng är en kurs på 5 veckor, en poäng för varje vecka.
C uppsatsen är på 10 p, alltså 10 veckor.

Min B uppsats ska var på 7-12 sidor i omvårdnadsvetenskap
 

Min A-uppsats var 5p och 12 sidor..

Skrivet av  Anna N
C-uppsats kan ligga på ca.30 sidor...och D-uppsats på ca 60 sidor, detta gäller det jag läser Medie-kommunikationsvetenskap...Det är väldigt olika..
 

OK, men gör alla ...

Skrivet av  ANNA L
B-C uppsatser, eller ingår det bara i vissa kurser. Jag ´tycker att 20-60 sidor låter mycket, är det inte jobbigt och svårt?
 

beror på utbildningsupplägget

Skrivet av  M
Om du läser en kurs på B-nivå krävs en uppsats, likaså C- och D-. Vilken nivå du läser beror på vilken typ av utbildning du tänkt dig. Vanliga program har oftast inte högre än något ämne på B-nivå. Men ska du ha en fil. kand krävs bl a ett ämne 20p (A-nivå) och ett på 60p (C-nivå). Ska du ha en fil.mag krävs 40+80p.
På de flesta lärarutb. osv krävs alltså inga större arbeten. Har du däremot mer akademiska mål kommer du inte undan mer omfattande uppsatser. Forskningen blir ju en mer viktig bit ju "högre nivåer" du avser att läsa. Mer och mer specialiserat ju högre upp från den mer allmänna Anivån. Hoppas jag har fått fram någonting någorluna tydligt.
 

Jag tänker på..

Skrivet av  ANNA L
socionom, vet du hur det är där?
 

Inte säker, men antar att man måste skriva en uppsats där

Skrivet av  L
men vad jag ville säga, det är inte helt lätt förvisso att skriva så mycket, men man väljer ju ett ämne inom ett område där man har ett intresse och då blir det ju både roligt och intressant!

Det kommer säkert att gå bra!
 

kursplan

Skrivet av  M
Gå in den högskola eller det universitet du vill gå på webben. Där finns kursplaner för alla program och kurser. Där står vilka kurser som ingår och vad som krävs för examination i varje kurs. Läser man 80p sociologi får du räkna med A-, B-, C- och D-kurs och därmed lika många uppsatser. På A-nivå lär man sig skriva uppsats och formaliteter runt spektaklet. Du lär dig bit för bit. Det blir ju inte PANG en doktorsavhandling.....