Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Dagis i Bålsta

Skrivet av anna
Hej! Är den någon här som har sina barn på dagis i Bålsta. Är relativt nyinflyttad och ska snart ställa sonen i kö, inte lätt när man inte har en aaaning om vilka dagis som är bra eller dåliga. Hmm, får väl välja ut ett par stycken som ligger bra till i förhållande till där vi bor och ringa o höra om man får komma på besök, eller vad säger ni, hur gjorde ni när ni skulle välja dagis? Svååårt.....
Svar på tråden: Dagis i Bålsta

Tips

Skrivet av  Jo73hanna
Råbydahl & Viby men bäge är fulla tyvärr. Det är super svårt att få plats här i Bålsta.massor av barn i kö, så hoppas du inte ska ha snart!!! Har hört talas om att de tom med ska göra en omplasering på 15 timmars barnen.....
Lycka till
 

jag veeet *suck*

Skrivet av  anna
Har pratat med kommunen och de säger att det är ca 100 barn (!) som saknar plats, låter ju helt sjukt! Vi behöver iofs ingen plats förrän till hösten och hon jag pratade med trodde att det skulle vara lättare då, vi får väl se. Tack för dina tips, vi bor i gamla Bålsta så det blir lite långt bort med Viby eller Råbydal. Har du hört något om Annehill, Backsippan eller Skogsbrynet??
 

Tyvärr inte

Skrivet av  Jo73hanna
visst är det Annehill somde har renoverat totalt...?
 

Alla tre...

Skrivet av  EB
...har mycket bra rykte. Har kompisar som har sina barn på Backsippan och flickornas kusin går på Annehill och de är mycket nöjda allihop. Vi har vår stora flicka på Talltorp och där är personalen helt gudomlig! Jag som var väldigt avigt inställd till förskolan på grund av dåliga egna erfarenheter är verkligen 100% nöjd. Det är dock bara för barn mellan 1-3.

Vad gäller situationen för övrigt så är den i det närmaste katastrofal. I princip har man inte kunnat önska någon speciell förskola utan vara glad för att över huvud taget få en plats i skapligt rimlig tid. Det stämmer att det står minst 100 barn i kön till våren och det lär ju inte bli färre till hösten, de barnen får ju snart börja ställa sig i kö så det ska bli intressant att se hur det blir. Vi ska ha in vår minsta då och måste också flytta den stora till en syskonavd. Vårt hopp står till att den utlovade förskolan i Skörby ska stå klar i oktober enligt planen men det tror jag när jag ser den invigas. Nej, usch vad jag är negativ. jag blev bara så paff att det stod något specifikt om Bålsta här. Vad man också ska komma ihåg är att det är politikerna som bestämmer över det är med nya förskolor, eller som nu att alla 15-timmars barn(som min stora) ska flyttas till en provisorisk ny förskola. Det är lätt att tro att det är t.ex. barnomsorgssamordnaren eller förvaltningschefen som man ska skälla på men det är det inte, de verkställer bara besluten. Kritik ska självklart kunna lämnas, såväl positiv som negativ men man har nog ofta svårt att rikta den till rätt persom, i alla fall jag. Lycka till i höst!
 

Visst är det

Skrivet av  Jo73hanna
konstigt att de verkar förvånade över att det helt plötsligt står så många barn i kö....sm om det vore en nyhet & att alla hundra vore nyinflyttade!!!! Usel plandering tycker jag!!!! Glad att mina redan går poå heltid...jaja betalar iallfall!!!