Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

6 mån baby med stelhet

Skrivet av Matina
Min yngsta dotter är nu drygt sex månader och har verkligen problem med allt. Hon växer inte som hon ska och är stel som en pinne. Likaså vill hon inte ha annat är risvälling, villket i längden inte täcker hennes behov. Ger vi annat får hon problem med magen och skriker bara så fort hon kan och orkar. Jag vet inte om denna stelhet som hon har beror på något. Vi försöker få läkare att kolla upp detta, men har inte fått någon hjälp. Hon har varit stel i princip sedan hon föddes, villket innebär att hon även måste ma mer mat. All energi går ju åt att vara stel... Inget har direkt fungerat på henne och jag skulle verkligen vilja ha råd eller hjälp med detta. Det har gått aldeles för långt...
Svar på tråden: 6 mån baby med stelhet

Du kan väl läsa

Skrivet av  Britt
min mkt korta beskrivning om metamorfostekniken nedan. Rubriken är apropå din sons fötter, men det betyder inte att det måste vara något med fötterna för att man ska använda den..
Även mycket små barn visar tydligt om de vill ha den här beröringen, om man provar. Verkar som om de känner på sig om de kan ha nytta av det.
 

Känner igen det!

Skrivet av  Kicki
Hej! jag har en dotter som är fem månader, som jag också upplever har problem med nästan allt. Dels är det stelheten. Hon har alltid varit spänd i kroppen. När hon bara var en månad kunde man dra upp henne från skötbordet, och istället för att komma upp i sittande läge kom hon stående. Sedan är det massa andra saker som är annorlunda med henne, tex. svårigheter med kontakt, iver m.m. En lång lista. har behov av att prata med andra föräldrar med liknande erfarenheter. Kan du inte berätta mer om din dotter.

Hälsningar Kicki
 

Kolla detta

Skrivet av  mischief på besök från autism sidan
Hej.
Min son var precis sådär ni beskriver, Nu är han snart två år och ligger efter i utvecklingen och har en del autistiska drag bla kontaktstörningar. Hade jag vetat då vad jag vet nu så kanske det inte behövt gå så långt. Mitt svar är allergi. Ta bort mjölken och då menar jag allt med mjölk.Läs noga på förpackningar och liknande. På våran bvc verkar de ha noll i kunskap om hur allergier kan yttra sig så läs allt ni kan om födoämnes allergi och en gissning kan vara mjölk. Det finns olika typer av mjölkallergi (obs detta är inte laktos intolerans jag pratar om). Den snabba typen som man kan se i form av magont utslag mm ganska direkt efter intaget, och så finns det den långsamma typen som enligt alla böcker jag läst om detta inte kan ses av något allergitest utan man kan bara prova sig fram till den vetskapen. Den långsamma allergin visar sig kanske inte förrän efter ett dygn efter intaget i form av magont sömnrubbningar psykiska besvär rentav olust känslor.
Och tänk då på att hur motivrad skulle du känna dig att sitta upp tex med ständigt ont i magen. Hur lätt blir det att sova gott och hur motiverad känner man sig att lära sig saker när man mår dåligt. Jag känner mig inte så sugen på att socialisera mig när jag mår dåligt ialla fall. Prova detta någon månad med hjälp av en dietist eller bvc. Era älsklingar klarar sig utmärkt utan mjölk någon månad det finns utmärkta ersättningsprodukter. Att föredra är rismjölk med tillsatt kalcium ad droppar får de ju ändå så där missas inget. Min son mår mycket bättre nu. Han ville tidigare inte sitta länge och äta men nu sen vi slutat med gluten och mjölk mår han mycket bättre...
värt ett försök ....
 

Intresserad av lästips

Skrivet av  Britt
Kan du ge förslag på var man bäst läser om detta?

En annan fråga: jag är mkt intresserad av "rätt kost för varje blodgrupp". Just gluten och alla mjölkprodukter avråds särskilt för de som är 0. Självklart kan vilken blodgrupp som helst vara allergisk, men om du vet ditt barns blodgrupp skulle det vara intressant om du har lust att berätta det.
 

jag

Skrivet av  mischief
Jag är o-negativ men jag kommer inte ihåg vad sonen är förutom att han är negativ för jag slapp sprutan efter förlossningen med honom. Han äter helt gluten och mjölkproteinfri kost och mår mycket bättre nu. Lästips vet jag inte riktigt sök på nätet och läs vanliga böcker om födoämnesallergi. npif har en bra hemsida (norsk sida med professor Reichelt som förespråkare för annan kost för vissa personer) Lycka till! Skriv om du hittar nåt intressant
 

Sköldkörtel

Skrivet av  lealena
Jag tror ni kunde ha nytta av att kontrollera flickans sköldkörtelfunktion. Även om man ligger inom gränsvärdet vid pku testet på BB kan det vara en störning där. Skynda er att fråga, min dotter fick ingen hjälp förräns vid 3,5 år. Tack vare inkompetent bvc personal.