Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Walk and move - något för Frida???

Skrivet av Ann m Frida 021021 & Fanny 990408
Jag undrar om någon här som varit där kan beskriva lite hur det fungerar. Man bor där har jag förstått (Nässjö är väl närmast oss) men hur länge? Hur gör man med syskon? Kan man turas om att vara där med barnet, mamma och pappa alltså?

Frida är ju jättesen med grovmotoriken men varför vet man ju inte. Är den metoden lämplig då?

Undrar
Ann
Svar på tråden: Walk and move - något för Frida???

Ja, jättebra tycker vi!

Skrivet av  Millimeterns mamma(0201)
Hej Ann

Vi har gått på Move and Walk i Solna. Vi gick 2 timmars kursen, dvs två timmar varje dag i en månad.
Det är en jättekul och bra övning för motorik och balans och hjälper ett barn som är sent i sin motorik.
Man tränar både fin- och grovmotorik genom olika övningar och redskap. Allt görs till musik (mammors och/eller pappornas (ljuva) stämmor)- Millimetern tyckte att det var jättekul att öva och busa med de andra barnen. Vi kommer att gå nästa kurs i oktober/november - vi har redan fått en kallelse!
Ja, ni kan turas om att vara där med Frida och det går även bra att ha med Fanny om ni så önskar. Det var många av barnen som hade med sina yngre syskon när vi gick och det fungerade alldeles utmärkt - det fanns så mycket kul saker att syssla med för dem.

Vi har en sån tur att vi "får" en träningperiod per år av vårt landsting på Move and Walk, hoppas att ni har samma möjligheter. Jag tror även du kan ställa lite frågor på Barn med CP-diagnos, Ezter brukar kunna svara på de mesta (Ezter jobbar på Move and Walk).

Jag kan varmt rekommendera detta träningsmoment, man får så många bra tips och övningar som man kan göra hemma + en massa bra sånger att locka till.

Kramar
 

Artiklar från Familjeliv