Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

studiebesök på dagis

Skrivet av Helene med Alexander 27/9-03
Var på studiebesök på ett vanligt dagis i kommunen som specialiserat sig på att ta hand om handikappade barn. Det kändes jättebra. Vi fick träffa en av "specialfröknarna" som hade hand om en liten flicka som skulle börja i skolverksamhet nästa höst. Vi ska ansöka om plats till aug-05 så vi hoppas på att vi får henne till Alexander. Vi pratade lite med kommunens dagisfolk som pratade lite löst om det att det skulle passa bra eftersom den flickan slutade då och det då fanns ledig personal som var vana vid sond/pegmatning och sjukgymnastik etc.
De hade hållt på med det här med handikappade barn länge så de ville gärna att det skulle komma "speciella" barn till dem (eller hur jag ska uttrycka mig).
Ska bara prata lite med hab när vi kommer dit i höst om vad de tycker om dagisstart så ska vi skicka in ansökan(långa planeringstider i kommunen).
Hur gamla har era barn som går på dagis varit när de börjat?
kram
Svar på tråden: studiebesök på dagis

Hej Helene!

Skrivet av  Ann m Frida (22 månader nu!)
Såna fina dagis har vi minsann inte här! Men Frida har iaf en assistent som tar hand om bara henne och det går ju superbra, hon är en underbar person. Samtidigt är rektorn en jäkla snåljåp om man får bråka med via HAB för varje liten skitsak, blir så arg när jag tänker på det. *grrrr* Så på ett sätt hade det varit underbart om det fanns ett dagis med den erfarenheten som verkar finnas där Alexander ska gå. Den är ju värd guld!

Kram
Ann
 

Snåljåpar

Skrivet av  Millimeterns mamma(0201)
Hej Ann

Okey, att dagis har sparkrav på sig, men hallå...vissa saker kan man ju inte tulla på eller hur?
Trist att du/HAB skall behöva bråka om Fridas rättigheter.

Håll ut! skickar styrkekramar
 

20 månader

Skrivet av  Millimeterns mamma(0201)
Hej Helene

Det låter ju som ett toppendagis!
Millimetern var 20 månader när hon började dagis (om jag inte missminer mig)...minnet är kort!
Vi hade förlängd inskolning och höll på i ca 1 månad och sedan gick hon 6 timmar/dag det första halvåret.
Det fungerade alldeles utmärkt med en lite lugnare takt. Millimetern behöver lite extratid att ställa om sig och vänja sig med nya rutiner, bara att äta tillsammans med en massa andra barn och inte tala om att sova tillsammans...
Nu fungerar allt perfekt, med extra resurs och rutiner. Hon stortrivs på sitt dagis och vi tycker att personalen är toppen!

Lycka till!
Kramar