Annons:
  Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vad ska ett vuxet barn betala hemma?

Skrivet av tanten
Min vuxne, arbetande son ska flytta hem till mamma.(: Vad är rimligt att han betalar? Någon som vet? Ska jag ta upp och skatta för "extrainkomsten". En viss "hyra" ska väl ingå. Jag bor i eget hus.
Svar
Konsumentverket...
har rekommendationer på sin hemsida www.kov.se, alternativt får ni väl räkna ut vad det verkligen kostar. Det beror väl också en hel del på din ekonomi/hans ekonomi vad som är rimligt.

Du behöver inte ta upp någon "extrainkomst" för beskattning, de enda som är intresserade av det som "extrainkomst" är soc som räknar om bidraget när någon bor hemma igen.
Skrivet av  Anna
hur gammalt är det vuxna barnet?
Handlar det om ett vuxet barn på 25-30 år som har ett sedan länge fast arbete och har haft eget boende under många år så tycker jag att h*n ska betala lika mycket som h*n gjorde då h*n hade eget boende.
Handlar det om ett vuxet barn på dryga 20 år som flyttar hem efter studier eller p.g.a. att ett andrahandskontrakt på lägenhet upphört(men som ihärdigt söker ett nytt eget boende) så skulle nog jag hålla mig till konsumentverkets normer. Så kommer jag att resonera när det gäller mina barn. En kollegas son på 32 år flyttade efter sin skilsmässa hem till sin mamma (klarar inte att bo själv, som han säger). Betalar inget (han tjänar bra mycket mer än sin mor), får sina kläder tvättade och sitt rum städat. Jag mår illa när jag hör hur han kör med henne och hon säger bara : Det är ju min son, mitt barn.
Skrivet av  MaryAnne
Annons:

Faktabank

Artiklar och nyttig information

annons