Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Räntehöjning...

Skrivet av Anna
Tycker att marginalerna är små för många - kanske är vi riskobenägna, vad vet jag.

Klarar ni en ränteuppgång på 3% till ca. 6% (rörlig ränta) - ger ca 1800 kr (netto) mer i månaden i räntekostnad på 1 miljon? Dvs grovt 4000 kr för tvåmiljoners lånet?


Klarar in
Svar på tråden: Räntehöjning...

Inga problem

Skrivet av  marib
låga lån :-)
3% höjning ger ca 1000/ månad och det är ok
 

gått från andra hållet...

Skrivet av  \\Thomas
... vi hade dubbelt så dyr kostnad när vi köpte huset 1997, och vi sparar fortfarande lika mycket i månaden på huskontot som då, så i princip har vi 4000kr mer på huskontot per månad. Dessutom har vi höjt våra löner med 10 000kr brutto sen vi köpte huset så det känns helt ok...
 

Med tanke på att

Skrivet av  Signe
när vi köpte huset hade vi på de fasta lånen ränta på 12% å det var BRA lån. Topplånet ska vi inte ens tala om så, Ja, vi klarar en 3%-ig höjning.
 

Ohja..

Skrivet av  Misa
Vi band vårt ena lån på 7,5% när vi köpte vårt hus. Det går ut snart så även om räntorna hinner gå upp till 6% innan dess så blir det billigare för oss.
 

Jadå

Skrivet av  J
våra räntor låg på drygt 6% när vi skaffade huset och redan då hade vi goda marginaler.
Idag så skulle vi utan problem klara en höjning på 12-13 procenenheter (mer under en kortare period).

/ J
 

Japp

Skrivet av  KMCB
har idag en bunden 5-åring på 6,65% (1 miljon kr) och de övriga lånen ligger runt 4,5% (också ca 1 miljon kr).

Vi skulle idagsläget klara en ränta på ca 7-8% utan att behöva ställa om livet allt för mycket... över 8% så måste vi nog fundera över lite andra kostnader och ev. dra ner amorteringen till 0 kr.
 

Ja, med tvekan

Skrivet av  Kumikameli
Ja, vi _klarar_ det, men skulle inte tycka att det var kul. Vi (läs jag *s*) är så dum-positiva att vi har ganska stort rörligt lån som vi (jag igen) räknar med att hinna binda så fort räntan börjar peka uppåt. För några tre procent till har vi inte lust att betala (cet blir ju 3-4000 i månaden, gulp), men det _går_, även om vi då får dra in på annat, eller hoppas att nåt barn hinner flytta hemifrån (nej, det hoppas vi inte alls) eller så. Eller att en av oss får ett betydligt bättre betalt jobb, vilket inte är nån omöjlighet.
 

oh ja

Skrivet av  sanna
vi betalar idag ränta ca 1,30 % i snitt på våra bolån. när vi tog dem en gång i tiden var snitträntan ca 5 % och det gick ju bra då så det borde ju gå lika bra nu;)
 

Japp

Skrivet av  AnnaÅ
Dels har vi större delen av lånen bundna, så räntehöjningar påverkas oss endast marginellt tills bindningstiden gått ut. Men vi skulle klara en fördubblad boendekostnad utan problem.
 

Artiklar från Familjeliv