Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Språkträning

Skrivet av Assistent
Hej alla fantastiska föräldrar här inne! Jag är en personlig assistent till en sexårig tjej med tetraplegi, och jag brukar titta in och läsa här alltsom oftast! Det verkar dock inte vara så många med tetraplegibarn som skriver här, eller har jag fel?

Det jag nu funderar på gäller språkträning för cp-skadade barn som inte pratar alls, eller som har försenat/stört tal. Jag har fått erbjudande om att gå en kurs om Karlstadmodellen och undrar om den kan vara användbar även för barn som inte alls har något tal. ("Min" flicka tecknar lite.) Någon som har erfarenheter så skulle jag vara jätteglad om ni ville dela med er!
Svar
Alternativ
Karlstadsmodellen kan säkert vara bra och kunskap skadar ju inte. Själva kände vi att den modellen inte riktigt passade vår familj. Däremot hittade vi en annan modell som vi använt och via den fick vi bl.a. kontakt med familjer som har barn med olika former av Cerebral Pares som också använde metoden. Vår son har "bara" downs syndrom.
Jag har knopat ihop en svensk sida om modellen, Kommunicerande Samspel (på engelska heter det Communicating partners). På sidan hittar du några rader om Cerebral Pares också (under diagnoser).
Det finns också länkar till två diskussionsgrupper på sidan.

www.appelklyftig.com/samspel/
Skrivet av  Linda S (på besök från DS-snacket)
Tack Linda!
Mycket intressant sida! Ska läsa mer en annan dag, men nu måste jag sova!
Skrivet av  Assistent