Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Nån som fått syskon? Vagn?

Skrivet av AnnCecilia
Hej
Har en väninna som har en pojke som lider av en cp-skada sen födseln. Han är nu fem år och ska få ett litet syskon. Nu letar hon febrilt och med blåslampa efter en vagn att ha båda barnen i. Rehabiliteringen har aldrig haft vårdtagare med detta problem (??) förut och kan inte få fram en vagn till dem. De bidrar dock med pengarna när de hittat en. Finns d någon här inne som behövt en syskonvagn till en liten bebis och en STOR kille? Hur har ni gjort? Vanliga syskonvagnar är ju antingen för små, eller så går det inte att fälla ryggstöden separat.

Skulle bli jätteglad om ni hade några tips, så min väninna kan ta sig ut med båda barnen i vår!

AnnCecilia
Svar
Svårt...
Vi hade en Brio Twinette som sista tvillingvagn. Vår handikappade gosse var bara 20 månader när han blev storebror och när lillasyster inte längre behövde åka vagn sålde vi den. Det var minst ett år sedan och han kan ha varit i 5-års åldern. Den skulle kunna funka, men bara en kort period.

Brio Duett är den sk dagisvagnen, men den har inte delbart ryggstöd. Jag funderar på om hjälpmedelscentralen skulle kunna bygga om den så man kan ha vagnens ryggstöd fällt och ändå få ett ryggstöd till pojken. Om de kunde sätta dit någon slags sits åt honom. Tål att tänka på!

Jag skulle inte lyckas klämma ner sonen (nu 6 år) i en barnvagn, så skulle han få syskon nu skulle det få bli rullstol och bärsele!
Skrivet av  Maria L