Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Klinefelters syndrom, 47,XXY

Skrivet av Ev. abort?!
Hej, är det någon här som har ett barn med detta syndrom, eller som vet något om det? Jag är i 19e veckan, och har fått reda på att mitt barn, som är en pojke, har det. Han har också en omvänd Kromosom 10. Vi har nu nästan bestämt oss för att avbryta, men vill veta mer om Klinefelters syndrom. På genetik läkaren lät det inte som om det var något allvarligt. Men när jag läser om det på internet, verkar det ganska allvarligt, tycker jag. Är det någon som vet något här?
Svar på tråden: Klinefelters syndrom, 47,XXY

re. Klinefelters synd.

Skrivet av  mamma c
Hej du Ev abort. detta är inte ett riktigt svar på din fråga om ditt fosters kromosom avvikelse\\fel.Fostret du väntar har vad jag har förstått en könskromosomavvikels - kromosom fel. Det finns flera stöd grupper inom norden som är bra, sök bara på själva syndromet på någon sökmotor o klicka vidare. Helst de som finns inom norden. Själv har jag en flicka på snart tre som har kromosom avvikelsen Trippel x. Detta drabbar bara flickor så det är ej samma sak. Vill bara skicka lite medkänsla till dig för jag VET vad du går igenom. Skuld, vånda vilja slippa allt detta beslutsfattande - varför kan inte allt bara vara som för alla andra?! Vi beslöt oss för att fortsätta grav men det var inget lätt beslut och det är inte samma skada \\avvikelse. Fråga - Har ni fått kontakt med genetik? Vad kan er läkare säga? Är detta ert första barn? Svara om du orkar. Det finns inget fel beslut, bara erat beslut. Mamma C
 

ngra länkar

Skrivet av  L
http://user.tninet.se/~fxg297r/nep_xxy_klinefelters.htmhttp://www.hu.sll.se/frames/diagnos/medicin/klinefelters.htm


sök på http://www.google.com där kommer du finna många svar på dina frågor.

kramar
/L

 

hamnade tokigt...

Skrivet av  L
http://www.hu.sll.se/frames/diagnos/medicin/klinefelters.htm

---
http://user.tninet.se/~fxg297r/nep_xxy_klinefelters.htm
 

VI har en....

Skrivet av  ss
Vi har en son på 5 år med xxy. Dom flesta barn blir normalbegåvade vad jag förstått. Vår son har en utvecklingsförsening som att han har inget tal än, ligger på ca 3-4 års nivå annnars. Men hans läkare säger att det har infet med xxy att göra. Abort för detta "lilla" avvikelse skulle jag inte göra. Men gå in på deras hemsida och läs.
 

Letade i mina papper från genetikkursen

Skrivet av  Biologiläraren
och hittade följande. Barn med Klinefelters syndrom kommer som vuxna nog att bli sterila. Jag läste också att de är mentalt underutvecklade. Jag är absolut ingen expert, så ta reda på mer fakta från annat håll!
 

Dom flesta helt mentalt normala.

Skrivet av  s
Skriv inte och säg att dom är mentalt underutvecklade för det är dom flesta inte. Vissa är väldigt begåvade och det märks inte utåt att dom är xxy. Men det där med steriliteten stämmer tyvärr. Och det är bara pojkar som är xxy.
 

Omvänd kromosom 10

Skrivet av  Villveta
Hejsan, jag vet ej vad Klinefelters syndrom är för något. Men vi har en son som har en omvänd kromosom 10 och dessutom några bitar borta från kromosomarmarna.
Det syns inte på honom att han har detta. Men det märks på hans sätt. Tyvärr så vet jag ej om någon mer som har denna kromosomförändring i Sverige ännu. Så vi vet ej hur han kommer att utvecklas i framtiden. Nu går han på särskola. Han är en go, glad och mycket uppfinningrik ( läs hyssig) kille. Han är vår Emil och kräver ständig tillsyn. Men han som alla andra barn med olika handikapp är dock oxå våra ögonstenar som vi ej skulle vilja vara utan. Men detta fick vi ej veta förrän han var 4år gammal. Ingen visste eller såg något bara en specialpedagog misstänkte något i alla fall. Vill du veta mer så skriv gärna igen.
Hoppas jag varit till någon hjälp. Kram.
 

Artiklar från Familjeliv