Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Cykelsits

Skrivet av Tessan
Ska köpa en ny cykelsits och undrar över vilket märke man ska välja. Det finns ju vanliga hederliga Rex sitsar och så hade det kommit lite nya modeller som kostade runt 600 kr. Hur ska en bra cykelsits vara? Den ska passa min 8 månaders kille nu och även om några år. Det fanns även en med låg rygg men det kan väl inte skydda lika bra?
Tar tacksamt emot alla synpunkter..
Svar på tråden: Cykelsits

Jag har...

Skrivet av  Jenny.A
...en hamax (kiss, heter modellen), och den tycker jag är jättebra. Innan hade jag en rex med hög rygg, men jag tyckte att selen till den var svår att justera och dessutom kunde barnen krängla sig ur den och knäppa upp den själva.
Hamax har en bättre sele, och dessutom kan spännet bara öppnas av en vuxen, med tvåhandsgrepp.
Den finns i en vanlig variant, och en spm går att luta så att man får lite viloläge på den, kanske inte helt fel om din son bar är 8 månader. Jag ångra lite att jag inte köpte den, för min 3-åring somnar fortfarande ibland om vi cyklar långt.
 

Hamax Sleepy

Skrivet av  Åsa N
den har vi och är SUPERNÖJDA! Dels har den viloläge, den är skålad i nacken så att barnet slipper sitta framåtböjd så mycket med huvudet och så har den mycket bra selar, både till överkroppen och till fötterna, Just dem till fötterna tycker jag är superduper-bra, har väninnor som tappat många barnskor för att de inte haft fotselar på sitsen, det slipper man med denna. Och så känns det säkrare, jag vet att dotterns fötter inte på något sätt kommer i hjulet eller liknande. Ett av de köp vi är mest nöjda med faktiskt!
Ett annat plus är att man inte behöver ha pakethållare till denna sitsen, det går alltså bra att ha den på mountainbikes o liknande. Och så kan man köpa ett extra fäste att ha på tex makens cykel, då är det mycket lätt att med ett enkelt handgrepp knäppa loss sitsen o byta till hans cykel. Så gör min syster o hennes man, och så lämnar de sitsen på dagis (hon lämnar, han hämtar). Alternativet var annars att köpa två billigare sitsar, men de ville ha denna och då blev det inte dyrare med en sits o två fästen.

Rörigt, jag vet
hoppas du får ut nåt av det =)
 

Cykelsits

Skrivet av  Jennie
Hej,

vi har REX höga sits och trivs bra med den (tror att de nya har samma typ av sele som Hamax).
Vad ni än väljer så kolla noga att den går att fästa på era cyklar.
Att en cykelsits med ramfäste alltid går att montera på MTB och andra moderna cyklar är något man ofta hör men det gick inte alls på varken makens MTB (en vajer som sitter längs sadelstolpen satt i vägen) eller min sprillans nya sk hybridcykel (ramens vinkling gjorde att ramfästet hamnade för långt ner så att sitsen inte kom över pakethållaren).
Vi var tvungna att ha sitsar med pakethållarfäste så vi fick montera på en pakethållare på makens cykel (vilket inte var helt lätt).

/ Jennie