Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Till AnnaÅ med värmesystem.

Skrivet av Felix mamma
Hejsan!

Hoppas du blir lite klok på de svar du får.

Min man undrar vart ni bor? Om det du kallar luft-vattenvärmepump är en luftvärmepump för vattenburet system så ska inkommande luft inte vara kallare än -10 grader. Är det kallare än ute så blir det sämre effekt på uppvärmningen. Och ni kommer att behöva ett system till för att stödvärma under den kallaste tiden på året och det kommer också att kosta.

Såg att andra hade åsikter på er elförbrukning. Om ni sattsar på en bra styr och reglerutrustning så kan man göra mycket för att minska elkostnanden. Man kan reglera varje rum för sig eller våningsplan. Då får man den temp man vill ha i varje rum. Vi tex vill ha kallt i sovrummet men varmt i badrummet. På nätterna har vi allmän temp sänkning i hela huset. mm.

Hos oss är det väl lite extremt eftersom min man kan ha vårat hus som test och projekt för sin firma.

Angående bergvärme så om man kör kyla på sommaren så värmer man tillbaka i borrhålet och effektförlusterna försvinner. Rep-kostnader kan man nog få på alla typer av uppvärmningssystem så det är nog inget unikt för bergvärme.

Om ni redan haft hem en fackman som gjort en bedömning så är det säkert som den sa. Kolla med en till för att få en annan bedömning på plats i erat hus. Få tag i en rörfirma som är specialiserad på värme inte bara vatten och avlopp. Vilket ni nog redan har gjort.

Lycka till och kom gärna med frågor om du vill.
Svar på tråden: Till AnnaÅ med värmesystem.
Inga svar finns

Artiklar från Familjeliv