Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

*ler* Och detta hittade vi....

Skrivet av Juli & töserna i USA
ok...vilken dag!
Först åkte vi till Oak Ridge Animal Shelter (vi bor i samma ort)...fy fasiken vilket hemskt ställe! Hjärtat värkte på väg därifrån. Det var så kallt och otrevligt, inga lampor...såg snarare ut som en stor lada...hundarna satt en och en eller två och två i små burar där golven var blöta för dem sprejade golven med vattenslang för att göra rent...och det luktade illa. Vissa hundar hade gett upp hoppet helt och brydde sig inte ens att ställa sig upp när jag gick förbi...dem tittade bara så sorgsna på mig.

Därifrån åkte vi snabbt ifrån.

Då åkte vi till Knoxville Animal Shelter...och vilken fullträff! Ett trevligt ställe, mycket ljust och trevligt. Och där satt hon....en liten 12 veckors tjej...och bara tittade på oss! Hon är en Shelty korssning och kommer alltså inte bli särskillt stor...liten och lurvig var hon, jätte fin! Hon är steriliserad och vaccinerad ochn redå att komma hem!
Vi satt ganska länge med henne och bara socialiserade...vilken underbar liten själ! Hon lekte försiktig med våran 3-åring och nosade bara försiktigt på våran 8-månaders....helt underbar var hon med barnen! Och med tanke på att hon bara är 12 veckor gammal så betedde hon sig exemplariskt!

Så nu har vi lämnat in en ansökan om att få adoptera henne och går allt som det ska kommer hon att komma hem till oss i morgon! Känns som rena fullträffen! Åh vilken lycka!

***kramisar***
Svar
Grattis!
Va underbart! Sätt gärna ut bilder sen!

själv ligger hellas här brevid och sussar - natten har gått jättebra!
Skrivet av  Johanna
Åh va underbart
*grattiskram fr mig i Sverige*
Skrivet av  Anna m Embla
En fråga
Ska man sterilisera så unga hundar?

Grattis iaf till er hund! Hoppas ni kommer trivas med varandra.
Skrivet av  nicke
Inte Juli men svarar iaf
I USA där Juli bor, är det vanligt att kastrera både tikar och hanar särskilt i rescues, för att de inte ska reproducera sej och "ställa till" med en massa nya rescues...

Där gör man ingreppet från 6 veckors ålder, enligt mina bekanta. (Hunduppfödare bl.a)

Även uppfödare kastrerar småvalpar om de inte ska avlas på, ex vis vid färgfel och andra icke önskvärda och rasotypiska drag.
Skrivet av  Kerstin
Tack! :)
Jo, det är presis som Kerstin säger. Här får man inte ta hem en rescue om den inte är kastrerad. Tycker jag är superbra för det finns otroligt många hemlösa hundar här. Min teori är för att folk inte betalar nått för sina hundar och för att det är så varmt att dem tror att dem karar sig. Sen är det mycket i hundhållningen som chickade mig....folk kedjar fasst sina hundar utanför husen 24 timmar om dygnet...eller så har dem innehundar som går på låda!!!
Nä, denna lilla tös kommer ha det väldigt svenskt!

***kramisar***
Skrivet av  Juli & töserna i USA
Du skämtar?
"innehundar som går på låda"? är det så illa?.. *suckar*
Tur du är svensk då..*S*
Skrivet av  anne.h