Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

AAAAHHHHHHHHHHHH, HUNDHÅR!!!

Skrivet av Balders matte
Är så här nära ett sammanbrott tror jag. Hösten och våren är ingen kul tid för vissa av oss hundägare när det ska bytas päls och ha sig.
Balder är jättebra på att fälla ofantliga mängder under dessa perioder. Men i år börjar jag undra om det inte är något fel på honom...på riktigt alltså.

Han har hållt på att fälla nu i ca 1,5-2 mån. och det verkar inte avta. Han ser inte klok ut, alldeles tufsig och tunnhårig.(han är en schäfer).
Pälsen, den ligger istället på golvet, i sängarna, på kläderna, i soffan, sitter på gardinerna och i munnen på mig.... Det är allt från enstaka hårstrån till stora klumpar, testar och jättedammråttor.
Jag dammsugar varje dag(när jag stänger av dammsugaren och Balder går förbi så släpper han ett spår av hår efter sig) och däremellan drar jag med min swiffer och sopar flera gånger varje dag. Kanske låter lite överdrivet men det är verkligen så mycket hår att jag inte står ut.
Sen så har jag ju små barn som simmar omkring här hemma på golvet också. Plockar jag upp den minsta så har han mer hår på sig än vad hunden har, på riktigt det med.

Är det normalt att dom något år kanske fäller mer än vanligt?

Ville bara skriva av mig och klaga lite:)

kram mia
Svar
jag tycker det går olika fort !
Jag har två hundar o vissa gånger är det som du beskriver att det tar så lång tid o ibland är det över på 2-3veckor. I höstas fällde hanen först i 1 mån o tiken efter honom 4-5 veckor då var jag berädd att skicka iväg dom på "Fällning" om det funnits nått sånt ställe.
DÅ har man hår överallt tom i tvättmaskinen !!!
Skrivet av  cinaklas
Fällhundar!
Hej Balders matte!

Du kanske har sett mina inlägg där jag "klagar" på samma sätt som du? :D Jag får emellanåt tokbryt på fällningen och utan min mopp hade jag inte klarat det!

Det är bara att bita ihop och härda ut, och moppa på! Jag har iofs begränsat utrymmet för vår hund så sovrummen är förbjudet område, men visst har vi hundhår även där. (Följer ju med på strumporna).

Om du badar din hund, och när han är schamponerad och du sköljer, så ta på dej ett par gummihandskar (typ diskhandskar) och massera pälsen mothårs. Allt som kan lossna, lossnar då. Men var beredd på att ha en assistent i badrummet, för du måste kanske ha hjälp med att rensa silen i badkar/dusch från hår.

Ta ut hunden när han är halvtorr, (utomhus) och fortsätt gummihandskmassagen där, avsluta med en vanlig borstning. Då har du gjort dej av med en stor del av det lösa håret, och det tar några dagar innan han släpper mer död päls. Efter 5-7 dagar upprepar du bad och gummihandskmassage om du orkar, på det här sättet har jag gjort när det varit jobbigt och det har fått ner hårmängden inomhus.

Och så köper man en trim/klipphund som nästa hund! *ler brett* (Det tänker jag varje gång som fällningen är så kraftig som nu)

Vet hur du har det!
Skrivet av  Kerstin
Tack Kerstin...
för ett bra tips. Ska försöka baxa in hunden i duschen då*helt klart inte favoritplatsen*. Konstigt att han inte gillar det när bada är det bästa som finns i hela världen, året runt.....
Men en mindre dust i duschen kanske är att föredra framför det eviga sopandet efter dessa förbenade hår.

Och ja, lägger på minnet att inhandla en klipphund nästa gång*s*
Skrivet av  mia- Balders matte