Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

kattunge som luktar apa i munnen

Skrivet av arwen4ever
Min syster har ett litet lejon på ca 6 månader hemma och han har börjat lukta hemskt illa ur munnen, inte som dom ska lukta utan rent kräk/ruttet. Hon försökte titta i munnen och då hade han 2 tänder som va lösa, hon kunde utan att dra eller nåt ta lös dom från tandköttet. Han brydde sig inte mer än att han var fasthållen så ont gjorde det uppenbarligen inte.
Men han luktar fortfarande unket i munnen även om det har blivt mindre sen han förlorade tänderna.
Vi blev lite förvånade för vi har haft katt sen vi va små och vi visste faktiskt inte att dom tappade tänderna och ingen av våra tidigare har luktat så illa i munnen.
Hon skulle ge det nån dag till och sen ringa vet.
Han äter för övrigt som vanligt så hon tror inte att han kan ha ont i munnen och hon har inte hittat några mer lösa tänder.
Nån kattkunnig som kan ha en aning om vad det kan va och vad hon ska göra?
Svar på tråden: kattunge som luktar apa i munnen

Tänder

Skrivet av  Pernilla m. Evelyn 030612
Till att örja med så har faktiskt även katter mjölktänder som de tappar, men det är sällan man märker det eftersom de nya tänderna kommer samtidigt och de brukar svälja dem. :-)

Jag har inget bra svar på varför det luktar illa, men ibland kan det bero på att det fastnat något i tänderna, tex ett hårstrå, och som sedan "ruttnar". Det skulle ju kunna vara någon infektion också kanske.
 

hej

Skrivet av  arwen4ever
dom katter vi haft när vi var mindre var även utekatter och hennes lejon är ju inne bara. Och när dom var runt halvåret så var dom oftast ute och härjade så man hade inte sån koll på tandsingarna.

Hon ska hålla lite koll, uppfödarn sa att om hon vill så kunde hon ta en gammal tandborste som är jättemjuk och borsta lite försiktig på tandköttet och tänderna längst bak, ifall det sitter nåt så kanske det försvinner annars så blir det nog vet till veckan.

Tack iallfall för lite svar.
 

Artiklar från Familjeliv