Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Bichon havanais?

Skrivet av Rasfunderare
Finns det någon här med havanais? Någon som vill lista för- och nackdelar med rasen ? Stämmer det att havanaisen är svår att få rumsren? Eller är det elakt förtal? Är rasen skällig? Lättlärd? Envis? Ja, berätta allt du vet om denna ras så blir jag glad!
Svar på tråden: Bichon havanais?

Jobbig päls

Skrivet av  Anna m.Iza+bf21/3
Min lillasyster har en sådan och jag gillar inte den. Den är småhundsskällig, olydig (läs ouppfostrad ) otrevlig mot andra hundar, morrar och ska rida på allt och alla (det är en tik) tuggar på allt fast den är tre år, hoppar hela tiden, stretar och drar i kopplet, säger man till den sätter hon sig ner och vägrar att gå mer. Allmänt jobbig alltså. dessutom har hon hemska hudutslag som ingen veterinär verkar kunna diagnostisera fast hon sprungit till flera olika i över ett år. Men pälsen är nog värst, när jag hade den borstade jag den varannan dag men den tovade ändå ihop sig hela tiden. Har hon varit ute på vintern och fått snö i pälsen måste hon duschas i varmt vatten och sen fönas torr annars får hon våteksem och pälsen är bara en stor tova, dessamma gäller om det har regnat. Hon provade att klippa ner henne men då fick hon ju såklart utslag av det.

Allt detta kan ju vara individuellt och jag är absolut inte ute efter att snacka skit om rasen i sig men jag skulle aldrig rekomendera någon att skaffa en.
Lycka till med hundköp vad det än blir, mvh Anna.
 

fast beror inte

Skrivet av  Tingeling med E, J och lilla L
mycket av det du beskriver på hur man uppfostrar/inte uppfostrar? Min mamma har en havanais som är 4 månader typ och hon daltar med den så man blir knäpp ibland, till skillnad från min kompis som har en jämngammal bullterrier, honom daltas det inte med utan uppfostras aktivt... Kanske det är lättare att bli "mjäkigare" med en liten hund?
 

Är nog sant

Skrivet av  Anna m.Iza+bf21/3
det är ju alltid människan som gör hunden oavsett vilken ras det är och min syster är helt okompitent när det gäller hunduppfostran sen är det nog som du säger att det är lättare att släppa en liten hund för långt än en stor. Pälsen ser jag dock ändå som ett stort problem. Jag har själv en amerikansk cockerspaniel och de är inte heller lättskötta men havanaisen är omöjlig att hålla fin om man vill låta den leva ett vanligt hundliv med promenader i skog och mark oavsett väder. men alla tycker ju olika, många i min familj och vänskapskrets kan inte förstå mina hundval, varje gång jag köpt hund är det några som ska klaga på rasen. Har en amris, en border collie och en rottweiler.
Mvh Anna.
 

Vi har en havanais

Skrivet av  Bojson
Vi har en liten havanaisvalp på 4 månader.
Vet inte om den är svårare att få rumsren än andra hundar.Vår är inte rumsren än,men det kan man ju inte heller begära.Vet inte när det är normalt att en valp blir rumsren,men vet iaf en valp som var helt rumsren vid 8 månader.

Vår valp skäller inte mycket alls,lite mer nu efter semstern när hon lärde sig av en annan hund att det skulle skällas när någon kom osv.Jag hoppas det går över.Hon är däremot "pratig" låter och piper om det är något hon vill.

Lättlärd är hon.Vår valp förstår redan många mer eller mindre vettiga kommandon.Tar inte lång tid alls när man lär in något nytt innan man märker att hon förstår.

Envis vet jag inte om jag kan säga att hon är.En egen vilja har hon ju,men envis..nä..det tycker jag inte.

Pälsen på vår und är inte så lång än men vi kammar eller borstar den mer eller mindre varje dag,mest för att hon ska bli van med det.Tycker inte det blir någon extratid som måste avsättas för dettta,utan det gör man framför tv:n på kvällen.tar kanske 5 minuter att kamma henne.Pälsen kan tog vara besvärlig när de fäller valppälsen,då måste man borsta varje dag.De vuxna hundar jag känner till kammas inte varje dag och har inte några tovor.

Vi har i sommar haft med valpen ut i skogen på små promenader och hon tar sig fram överallt trots att hon är litet.Hon är även van vid att åka tunnelbana ,bil och buss och att promenera i stan.Det har inte varit några problem med att ha med henne.

Vår hund är lite resterverad när hon träffar nya människor,men får hon bara lite tid på sig så är det inga problem.Likadant är det med nya hundar,lite rädd i början men får hon bara hälsa på dom i sin egen takt så går det bra.

Vi är så nöjda med vårt val av valp och rtas,vet inte vad man mer skulle kunna önska sig av en hundras.
 

Vad roligt!

Skrivet av  Rasfunderare
Från vilken ippfödare kommer er sötnos? Vilken färg är hon? Fick ni henne vid 8 eller 10 veckors ålder? Har du bilder att visa??
= )
 

Vi...

Skrivet av  Bojson
..fick henne när hon var 9 veckor,liten som ett skräp var hon*ler*

Vi köpte henne från Schandarm\'s i Boden.Hon är svart men vita tassar och svanstipp,lite vit runt nosen är hon också.


Här finns lite bilder från uppfödaren:
http://w1.921.telia.com/~u92111662/valpar.htm

Vår hund den svarta i den senaste havanaiskullen.

Om du vill se bilder på hur hon ser ut nu så kan jag maila nåra.

 

Underbart söt!!

Skrivet av  Rasfunderare
Just de med färg gillar jag bäst! Kostde hon 9000 kr? Det är ett valppris jag hört iaf. Fick du stå i kö länge? Bor du i norra Sverige eller åkte du långt för att hämta henne?
 

Svarar här...

Skrivet av  Bojson
Gillar dom med färg mest jag med.
Vi betalade 8 tusen.Vi halkade lite förbi kön :).så vi köade knappt nåt alls.Bor i stockholm,men har fritidshus i Norrland så vi passade på att hämta henne när vi var där uppe.
 

Vilken tur du hade! = )

Skrivet av  Rasfunderare
Som fick stiga fram i kön! Är 8000 kr den uppfödarens normalpris för valpar? Varför hämtade du inte valpen vid 8 veckors ålder? Fick du välja först eftersom du fick den enda svarta? Vilken färg är det på föräldradjuren?
 

9 veckor

Skrivet av  Bojson
var då hon lämnade ut valparna..inte tidigare.800o är hennes normalpris vad jag vet.Ja..eller vi ville ha en svart tik och det vart bara en så då fick vi den*ler*.
Mamman är vit och pappan är svart och vit.
Såg på uppfödarens hemsida nu att de väntar en kull till i september och att man kunda anmäla intresse,mellandottern här hemma undrade om vi inte skulle skaffa en till*S*.
 

Kanske inte riktigt ännu, va? = )

Skrivet av  Rasfunderare
Alltså en valp till... Hur gamla är dina barn? Funkar valpen och barnen bra ihop? Upplever du havanaisen som vild eller lugn som valp?
 

En fråga till..

Skrivet av  Rasfunderare
..Hade du tagit en ljus tik om det bara hade blivit ljusa valpar?
 

Tråden tog visst slut..

Skrivet av  Bojson
Svara här..

Lite tidigt för en valp till tycler då jagh iaf*S*
Mina barn är 9,11 och 13.Vi valde mycke för storlekens skull.vill att barnen ska känna att dom klarar av hunden när de går ut med henne.Funkar jättebra med barnen.
En annan orsak till valet av ras var det att de är allergivänliga,om det nu finns något sådant*ler*.min sambo känner iaf inte av henne något alls och han kan bli helt igen täppt av andra hundar.En till fördel är ju att de inte fäller,jag tappar mer hår än hunden,tycker att det är värt lite kammningstid om man slipper hundhår överallt.

Upplever henne som en lugn valp,visst har hon sina stunder med vanlig valpspader,men hon är inte så hispig som många valpar kan vara.Har fått måmga kommentarer från folk som träffat henne att"jag gillar egentligen inte hundar men den här var ju jättetrevlig".Kul att höra!De säger att det är just för att hon är så lugn och sansad,verkar kanske som hon skulle vara lugn så hon blev tråkig men tråkig är det sista hon är.*ler*
 

svar på fråga..

Skrivet av  Bojson
Nä..då hade vi nog väntat tills det kom en svart.
 

Ännu en fråga!

Skrivet av  Rasfunderare
Är det Inger eller Ylva du köpt valpen av?
 

Inger

Skrivet av  Bojson
Köpte vi den av.