Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Nu har vi vidtagit åtgärder

Skrivet av Christine med Tiger
Har tänkt efter, funderat och gråtit en skvätt. Vill verkligen inte göra mig av med honom, för han är ett charmtroll när han inte dummar sig.
Så vi bestämde oss för att ge honom en högre klöspelare än vi har. Vi har inte råd att köpa en ny, så vi åkte till Myrornas och köpte ett högt bord som vi nu borrat fast klöspelaren i. På så sätt kommer han högre upp och slipper således fyraåringen (den som stör mest).

Ringde också veterinären och frågade om råd. Svaret jag fick var ett enhälligt "ungkattsbeteende och han är rastlös". Så iväg till djuraffären och inhandlade FLER pälsmöss (vart tar alla vägen???) och en lång vippa med fjädrar på, och en liten liten röd pälsboll. Den förra han hade har nog åkt in i dammsugaren...Köpte även en lekboll med hål i för godis, men han ratade godiset :o( Hon i djuraffären sa att de aldrig hört någon klaga. Men jag lär bli den första!

Så nu ska här aktiveras! Han ska lekas trött, och fyas rejält. Hon på vet trodde att jag inte fyade tillräckligt ordentligt och hårt. Jag berättade att om jag tar honom i nackskinnet så flyger han på mig etter värre om jag släpper honom. På honom igen, var hennes svar. Så nu får vi se hur det går. Ska vänta med inackorderingen hos min vän.

Tack för stödet!!
Svar på tråden: Nu har vi vidtagit åtgärder

Vad bra!

Skrivet av  Karin
Våra tre katter har en hög klösmöbel som går ända upp till taken. Ett bra tips är att göra en själv om man inte vill köpa en ny, dyr. Vi har gjort vår och jag tycker både att den är väldigt mycket mer stabil + snyggare än dem man köper:)

Jag är annars övertygad om att katter behöver ha någonstans där de helt säkert kommer undan! Barn kan vara påfrestande, framför allt yngre barn. Mina är så stora att de nu förstår att man måste vara lugn med katterna men så är de inte så väldigt små längre heller.

En annan grej är ju att ha en kompis, men det hade du väl funderat på om jag inte minns helt fel? Jag har ju då tre katter och de älskar verkligen varandra:) Visst blir de sura ibland, men de har både mys - och lekkompis. Bättre kan det inte vara! Själv kan jag inte leka i den takt som de gör och på så sätt hjälpa dem att få ut all energi. Alltså är en kompis väldigt bra!

Hoppas att det löser sig för er nu! Jag skulle hålla med veterinären om att det är ungkattsbeteende, men kan också vara tecken på osäkerhet. Har han någonstans dit bara han kan komma så kan det mycket väl bli bättre. Avliva vore tragiskt... det kan ju vara så att det är just barn som han har svårt för. Din idé om att tillfälligt inackordera honom om det inte fungerar nu tycker jag låter jättebra!
 

Vi löste klösmöbelproblemet

Skrivet av  Christine med Tiger
med att fixa ett högt bord som klösmöbeln står på :o) Så nu har han sin sovplats mer än en meter upp från golvet. Lagom höjd att slå tassen i ansiktet på vuxna som går förbi *s*

Jag funderade på en kompis ett tag, men insåg att jag med en till kisse kan ta mig vatten över huvudet. Tänk om jag får ett psykfall till? Eller om de inte går ihop utan kissar överallt och slåss etc. Sen vägrar min man att ta in en till katt i huset....Men när vi väl flyttar till hus så blir det en kisse till :o)

Tack för ditt svar!
 

Det låter jättebra!

Skrivet av  Charlotte
Det kan aldrig vara dåligt att försöka, och det låter jättevettigt tycker jag. Hoppas verkligen att det går bra!
 

Ja, det

Skrivet av  Christine med Tiger
hoppas jag med. Att det går vägen. Jag har redan busat honom trött på leksakerna en gång idag. Tänkte ta en genomkörare till med honom ikväll igen :o)
 

Klipp klorna!

Skrivet av  Mina
Om ni inte redan gör det förståss, så blir dina skador inte sååå stora...
Hoppas verkligen det ordnar sig för er!
 

Nja, en trubbig klo...

Skrivet av  Kattägare för några år sen
...är ändå värre att få in i kroppen än en vass!
Tro mig, har sett resultatet bla på kattutställningar.
 

Närå, inte här *ler*

Skrivet av  Christine med Tiger
min man lånar minnagelfil också, så de är runda, mjuka och fina. Undrar bara vad katten gillar det...
 

Det gör vi redan :o)

Skrivet av  Christine med Tiger
Eller, min man gör det, så inte katten ska hysa än mer agg till mig. Men tack för tipset!
 

Tips om aktivering

Skrivet av  Tiwa
Köp en laserpekare, om du inte redan har en sån. Men dem brukar dem flesta katter tycka mycket om. Man själv kan sitta i soffan och softa och få sig ett gott skratt.
Vad kul att ni ska behålla honom. Och smart det där med klöspelaren på ett bord.

Du verkar dessutom gladare!
 

Skönt + bengalreklam ;-)

Skrivet av  Kattmatte
Bra idé med massa leksaker som håller honom bort från kroppen. Förhoppningsvis blir han lite lugnare när han blir äldre också.

Sen så såg jag att du gillar Bengaler, och de är verkligen underbara katter. Aktiva och sociala, gillar att leka, klättra och busa, helt underbara familjekatter med stabilt temperament. De flesta uppfödare i Sverige idag avlar ju bara på katter med perfekt psyke. Mina ungar har alltid varit underbara knäkatter.

Nackdelen är priset, som jag tycker är lite löjligt dyrt idag när det faktiskt finns ganska många bengaler och man inte behöver importera längre. Men de flesta uppfödare vill ju hålla uppe priset, vet de som tar 16000:- för en avelskatt, och skriver arga mail till mig för att jag drar ner priserna. Jag tar 6000:- för mina ungar eftersom jag vill att fler ska ha råd att upptäcka dessa underbara katter. Dessutom ser jag hellre att de hamnar som sällskapskissar hos någon som har mer tid än pengar.

En annan underbar ras är Ragdoll! De kostar också runt 6000:-. Jag har just nu två små cremefärgade (=orange) bebisar hemma, världens underbaraste! Sååå lugna, snälla och sällskapliga, man kan knappt tro att de har klor överhuvudtaget.

Men till din Tiger skulle nog en leopardkompis passa bättre! :-)

Lycka till!