Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ruttnar rullkoppel?

Skrivet av Rastadog vibrations
Om man varit ute i ösregn och glömmer hänga kopplet på luft så börjar det ju stinka urk. Tror ni det sker någon förruttnelseprocess där inne som hotar att försvaga det så det pajar? Hur ofta bör man annars byta rullkoppel för att våga lita på dem?
Svar på tråden: Ruttnar rullkoppel?

Byter när det slutar funka

Skrivet av  Freja
Tror inte att själva linan hinner ruttna sönder, i alla fall inte om du använder det regelbundet. Däremot är det ju bra att dra ut det så att det får torka. Speciellt ifall det blir kallt, det blöta kopplet fryt´ser till is vid nästa promenad, och rullar inte längre upp sej.

men byter, det gör jag när den inte längre rullar upp sej. Har aldrig varit med om att det lossnat ur hållaren, inte änns när den varit på färd över stockar o sten efter en katt, när jag tappat greppet. Fast efter en sådan färd är det ju läge att byta...
 

Japp!

Skrivet av  mie med Valter03 och Hoppsan bf 24/4
Du ska alltid dra ut hela linan när du kommer hem efter en blöt promenad. Om linan är mycket smutsig är det bra att torka av det värsta med en fuktig trasa så du slipper lera och grus inne i sälva handtaget. När den torkat rullar du in den igen. På så sätt kommer kopplet hålla mycket längre.

/mie