Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Skaffa katt?

Skrivet av Annie
Hej alla. Har även skrivit detta på annat snack, men det är alltid kul att få höra många synpunkter.

Jag hade katt för många år sedan, maken har också haft katt. När vi fick våra två första barn hade vi hund, funkade jättebra! Sen några år har vi inget innedjur, mer än akvariefiskar då, utan "enbart" 4 hästar och en utekanin.

Nu har vi flyttat till egen liten gård med gammalt hus från 1700-talet. Har upptäckt att vi har en hel del möss inne - suck. Funderar lite smått på om vi ev skulle skaffa katt. Nu är det så att det finns en hel del katter i grannskapet. Närmaste grannen har 3 katter, grannen bortom dem 1 katt så vi har katter ute i stallen så gott som dagligen. Vi har dessutom en liten bebis på 2 månader i familjen. Ingen av barnen har dock visat tecken på allergier av något slag.

Tror ni det skulle funka att ta hit en kattunge med tanke på alla övriga katter härikring? Skulle det bli mycket bråk tro? Ang bebis och risk för allergi, nån som vet något om det? Kan sånt påverkas utifrån eller måste det finnas medfött?

Skulle ju vara kul med "egen" katt som kan ta lite möss härinne och inte bara se grannarnas katters spår över hela gården :o)

Nån som kan tipsa och berätta?
Svar
Måste du ha en kattunge
kan bli jobbigt med en liten en oxså Varför inte ta en vuxen katt från tex Djurens vänner,,Färdig o klar att jaga mössen,,
Skrivet av  maria