Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Allergiska kompisar

Skrivet av Maria med två barn och en katt
Jag är så himla frustrerad över alla dessa problem som blir av att vi har katt och att vänner är allergiska.

Dotterns bästa kompis är kanske allergisk och hennes mamma vill inte att hon är hos oss. Hennes pappa och bror är pälsdjursallergiker och mamman vill inte chansa.
Det känns så dumt att vår dotter alltid måste vara hos dem och att de aldrig kan vara hos oss. Nu har dottern födelsedag om någon vecka och vill att kompisen ska komma på kalas. De har planerat att de ska dela på marsipanrosen. Men jag tror att hon inte får komma för sin mamma. Jag har försökt förbereda S på detta men hon säger att kompisen har blivit frisk och att hon visst får leka hos oss. Men inte blir man frisk från allergi bara så där.

Hur gör ni andra med vänner till barnen som inte kan komma på kalas osv pga allergi.

Om det var upp till mig (vilket det inte är för det är makens katt) så hade iv inte haft katten. Men det känns hemskt att avliva den enbarnt för att kompisar inte kan komma in och leka
Svar
Yngsta dottern
har en kompis som är djur-allergiker men hon äter medicin emot det och bör inte skaffa husdjur själv men ska enl. läkaren inte behöva avstå från att vara hos kompisar/vänner med djur.
Alltså är hon här, i början rörde hon inte hunden men nu är de världskompisar och det fungerar utmärkt.
Skrivet av  Signe
Dottern har allergiska vänner
och en tjej är jätte allerigsk mot hö och även djur så hon är hos oss men aldrig i dotterns rum där marsvinen bor och katt och hund får snällt hålla sig borta, och det har gått jätte bra. sedan har vi gillestugan där det sällan är djur, ibland hunden men aldrig katt eller marsvin och där är dom oftast om någon allergisk är här i alla fall om de tex ska leka lek med tex My scens eller bygga lego. sen vet de flesta barnen om att dom är allergiska och de undviker djuren och de meddelar ofta mig också om det så då kan jag ju ta och stänga in hunden i ett annat rum tex. katten är inte så sällskalplig så han undviker gärna andra barn än hans egna.

sonen har kattallergiska vänner men katten får inte vara i hans rum så där är det också inga större problem dessutom har många medecin med sig i ryggan om dom ska hit men ännu har ingen behövt ta någon medicin.

jag kan ibland tycka det är värre att skicka dottern till en allergikers hem eftersom hennes kläder ju är full med hår och andra allergiframkallande saker från djuren
Skrivet av  UlLi
Beror ju lite på...
nu har vi väll inte direkt några nära vänner som är allergiska (jo vuxna, men inte barn) men vi har alltid sagt att vi lovar att städa extra om de kommer på besök. Sen är det ju så att jag ibland får astma av mina egna hundar och nästan alltid av katten - och därför har vi det ofta städat för en allergiker här hemma. Sen bor katten i källaren och är bara välkommen inne i huset mellan 16-21 uppe i huset...det gör att det är färre kattallergener här inne än i ett hus där katten vistas dygnet runt.
De vuxna som är allergiska som brukar besöka oss är ofta så förvånade för att de inte känner alls att vi har katt...och om de motförmodan reagerar så får de ju lite medicin direkt. Vi är också noggranna med att inte ha katten uppe i huset om någon allergisk kommer.

Ytterliggare en tanke...kan inte dottern ha ett kalas på sommaren utomhus...så slipper ni problemet, då kan ju kompisen komma och det är garanterat allergifritt!
Skrivet av  K-line med Jeanna 011226, bf 4/5
Nja
5-års kalas 6 månader för sent tror jag inte skulle uppskattas av dottern.

Min syster är allergisk men hon brukar inte känna av vår katt om hon bara är några timmar hos oss. När hon ska komma så har vi städat noga och katten är inlåst.

Dotterns kompis har aldrig visat symptom och hennes mamma tror att hon kanske är allergisk eftersom storebror är det. Hon vill inte chansa säger hon.

Jag ska ta ett snack med kompisens mamma innan vi bjuder in till födelsedagskalas. Kan inte kompisen komma så får det väl ett kalas utan henne.
Skrivet av  Maria med två barn och en katt