Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Akvarium?

Skrivet av Erika
Är det någon här inne som har akvariefiskar? Eller är det pälsdjur som diskuteras? Vi funderar på att skaffa akvarium eftersom sambon är allergisk mot pälsdjur. Jag skulle vilja ha lite tips! Jag vill att det ska vara snyggt och lättskött, men har en begränsad budget just nu.
Svar på tråden: Akvarium?

Jo, vi har....

Skrivet av  Anette med M&A+Ebbe
vi har nyss sålt vårt 720L akvarium.. på 2 meter..
och har nu ett 6 kantigt på 170L (tror jag)..

Iaf så är ett stort akvaruim mycket lättare att hålla rent och snyggt än ett mindre.

Vi har haft allt från Malawiciklider, "vanliga" fiskar och Diskus, just nu är det "vanliga" fiskar som vi har...

Kolla på tex blocket.. så kan ni ju köpa ett beg.. och ofta följer tex grus, rötter och pumpar med.... så sparar ni ju en liten slant.. Dom "vanligaste" fiskarna är oxå dom billigaste.. tex Guppy, Black Molly, Svärdbärare osv...
 

Har också

Skrivet av  Helena
akvarium, vi sålde det "lilla" på 222L och har nu ett på 450L.
Som Anette skrev här ovanför så är det lättare att sköta ett större än ett mindre akvarium. Man behöver inte städa ett störe lika ofta som ett litet om man får till balansen i vattnet.

Mitt tips om ni beslutar er för ett akvarium är att köpa ett ramakvarium även om det är lite dyrare än ett helglas. Ramakvariet håller bättre åsså slipper man ha något dämpande under tex frigolit, och det är lätt att man stöter i hörnen men då är det ramen som får smällen och inte glaset. Jag skulle vara lite skeptisk mot att köpa ett begagnat eftersom man aldrig vet hur silikonet är.

Fråga det ni undrar så försöker vi svara.
 

Detta?

Skrivet av  Erika
Hur tror ni att detta är?

http://www.blocket.se/view/4069185.htm?caller=shl_s&l=0&c=1&city=0

Jag tyckte att det var snyggt!
 

Jo det var fint

Skrivet av  Helena
men fick jag välja så skulle jag som sagt välja ett med ram, detta har bara svart silikon.
Jag tycker att det var lite dyrt, det finns massor av akvarier på blocket så är ni intresserade av detta så prova att pruta.
Jag sålde tex vårat ramakvarium på 222L med möbel, ny sand,algskrapa, håv, doppvärmare, filter, ny bakgrund, ljusramp mm för 1500:- till en kompis men när hon sen skulle sälja det i sin tur för hon kom på att det inte rymdes hemma hos dom så fick hon gå ner till 1200:- för det fanns så många ute på blocket.
Inga tillbehör verkar ingå i det ni tittat på, sen ser inte möbeln ut att vara den som egentligen hör till om man tittar på hörnen, ifs ovesäntligt.

Skickar en länk till en butik där du kan se alla priset och akvarium på bild så ni får en uppfattning vad dom kostar nya,
http://akvarielagunen.se/web/pub/readdocument.php?platform=WEB&catid=1007
klicka akvarium/möbler
Hittade ett liknande fast några fler liter nytt fast då utan möbel för 990:-.

Tillbehören kostar ganska mycket.

Brukar finnas färdiga paket utan möbel tex:
http://akvarielagunen.se/web/shop/shop.php?cmd=get&itemid=2588
då behöver man bara grus, bakgrund, vatten och fiskar och en möbel men ibland har man nånting hemma tex en byrå gammal tv-bänk eller liknande

Hoppas att jag inte låter gnällig.

 

Kolla blocket!

Skrivet av  Tindragull
Där brukar finnas billiga bra begagnade akvarier som kanske passar en begränsad budget lite bättre. Oftast är det mer lättskött om det är lite större. Fiskar och växter bör du köpa hos en duktig akvarist så att det blir en bra mix. De större zoobutikerna är inte så specialiserade och kan sälja fiskar till dig som inte alls går ihop... (råkat ut för det själv)
Själv har jag tre akvarier och tycker att det är underbart!
 

Artiklar från Familjeliv