Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Fråga om en cavalier

Skrivet av Matte
Brukar cavalierer vara bruna fläckvis på svansen? Räknas det som ok på en utställning?
Vad ska som regel sänka priset på valpen om veterinären upptäcker nått på besiktningen?
Vår uppfödare sa att ett underbett sänker ej priset men hon nämde ej något mera... finns det något ni anser om detta, eller något annat som BÖR sänka priset om det skulle visa sig vara nått...?
Svar på tråden: Fråga om en cavalier

Rasstandard

Skrivet av  Helena
Finns en hel del att läsa på Cavalier sällskapets sida
http://www.cavaliersallskapet.net/

Jag har inte hört att dom inte får vara fläckiga på svansen.

Dom ska ha saxbett.

Vad som sänker priset kan säkert någon annan svara på.

Cavalieren är en underbar ras. Lycka till.
 

Hejsan

Skrivet av  Linda *Theodor*
Fläckar på svansen för en blenheim eller tricolor cavalier är helt ok , det räknas inte som felteckning (på en ruby eller black and tan räknas dock fläckar som felteckning).
Angående prissäkning så är det helt upp till varje enskild uppfödare att bestämma. De uppfödare vi köpt valp av och när vi säljer själva så drar vi av 500 kr för småfel (felteckning, bettfel o.s.v). Det är vanligt att man som uppfödare gör så, men som sagt det finns ingen regler som säger att man MÅSTE göra så. När det gäller bettet så vet jag många som inte drar av något på priset eftersom bettet på en 8 veckors valp inte säger något om hur bettet på den vuxna hunden kommer bli (underbett på cavalier valpar är väldigt vanligt och oftast rättar det till sig) Även när det gäller andra fel som veterinären kan upptäcka vid besiktning så finns det inga regler för vad priset på valpen ska bli utan det är upp till varje uppfödare att även bestämma det själva (däremot så måste uppfödaren meddela valpköparen om vad som hittats). Om felet som upptäcks är av den arten att det kommer behövas någon slags behandling i framtiden så brukar man skriva en bilaga till köpeavtalet där man förenklat skriver att både köpare & säljare är medvetna om felet och att man antingen väljer att dra av x kr från priset eller att uppfödaren står för alla kostnader för att behandla felet (vi använder oss av det andra alternativet).
Hoppas att du blev lite klokare :) Lycka till med er valp.
 

Artiklar från Familjeliv