Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Dricker o kissar mycket varför

Skrivet av Fundersam matte med törstig vovve ?!
Min vovve är 5 år fyllda och har börjat drick väldigt mycket mer än förut det började för ca 2 veckor sedan iomed att han börjat dricka för honom onormalt mycket så blir han ju kiss nödig mer men så har han slutat säga till och flera gånger kissat inne ?! Han brukar ALLTID säga till om vi dröjer med kissturen och gör det fortfarande men inte jämt varför ?????
Svar
Urinvägsinfektion?
Det hade min hane när han inte kunde hålla sig tex på natten
Lämna ett urinprov till en veterinär.
Skrivet av  Gyrils mamma
Ja du...
Det finns flera orsaker till att en hund börjar dricka mycket. Tex diabetes eller problem med njurar kan stimulera onormal vattenkonsumtion. Skulle def. rådgöra med vetrinären.
Skrivet av  Linda
Ospecifikt symptom
Att en hund börjar dricka och kissa mer är ett ospecifikt symptom, det vill säga att det kan bero på väldigt många olika orsaker. Det kan vara alltifrån diabetes till njurproblem till beteendestörningar till leverproblem till mycket annat. En sak är dock säker: Ni ska uppsöka veterinär genast! Ja, inte akut, men ring om boka en tid den här veckan.
Skrivet av  Sara m. Viggo
Gå till vet!
Håller med övr, symptomen är så ospecifika att det är svårt att svara på. Han kan ev ha problem med bukspottkörteln t ex. Har han gått upp el ner i vikt? Hur ser pälsen ut (har han börjat tappa hår, har den blivit matt, etc)?

Ta hnm till en vet, utan tvekan. MEN - ring och kolla innan, det kan vara så att de vill att du har med en kopp med hans morgonurin eller att du sett till att inte ha gett honom mat på X antal timmar innan du kommer, bara som exempel.

Lycka till!
Skrivet av  muppet