Annons:
  Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Baby Semp 2?

Skrivet av MB
Jag undrar om det är farligt att börja med Baby Semp 2, fast min son bara är 8 veckor än - alltså blir 2 månader först om 1 vecka? Är det nån som vet? Han är så hungrig jämt och det känns som om inte Baby Semp 1 räcker längre...
Sen undrar jag om det är OK att börja med en flasknapp med 2 hål redan nu? Vad kan hända om barnet får i sig för mycket på en gång? Är det större risk att dom kan få ont i magen? Eller finns det också andra orsaker till att man inte ska börja med det än?
Svar
Hej!
Säkert inga problem att börja en vecka för tidigt, men att skaffa napp med två hål tror jag är dumt. Har för mig att jag läst att bebisarna kan tycka att det är mkt obehagligt när det kommer för snabbt. Napp m två hål är för välling som är mkt kraftigare än ersättning! Kan rekommendera apotekets nappar, tycker att de har ett snabbare flöde. Du kan också sticka hål med knappnål och på så vis få ett el flera pyttesmå
x-tra hål, vilket ändå inte motsvarar det stora flöde som blir med två hål och så pass tunn ersättn.
Hoppas det går bra!
MVH Jennifer
Skrivet av  Jennifer
Med två hål i nappen...
måste maten komma alldeles för fort. Jag gav av misstag min tös bröstmjölk(babysemp 2 är lika tunn) med en napp med hål avsett för välling, hon han inte med att svälja utan mjölken rann ut ur mungiporna på henne och det blev väldigt slappigt att mata.
Skrivet av  Junitösen
Du kan
ge Baby Semp 2 redan nu, den åldern som står på förpackningen är ingen precis angivelse utan på ett ungefär. Angående nappar så vill jag säga att Bambinos nappar har en tendens att ha för små hål för att matningen ska gå smidigt. Jag har klippt ett litet hack i hålkanten för att få ett bättre flöde men man får vara försiktig så att det inte blir för mycket. En viktig sak som många inte vet är att flaskan ska lufta under matningen för att undvika vacuum. Normalt så ska det bubbla i flaskan när barnet äter, flaskan släpper in lika mycket luft som det försvinner vätska. Om barnet suger en stund och sen släpper är det sannolikt att vacuum är problemet, nappen blir platt och det kommer ingenting. Matningen tar lång tid och barnet ger upp när den värsta hungern gått över och då äter barnet ofta och lite. Dra inte åt ringen (locket) så hårt utan prova olika lägen.
Skrivet av  AnnMarie
Mitt svar är att...
du kan börja med Semp 2, men gör så att du tar hälften pulver av Semp 1 och hälften av Semp 2 i några dagar innan du helt går över på 2:an. Min son har känslig mage, men med den här metoden gick det bra. Jag har fått tipset både av BVC och av Semper själva. Ang. napp med två hål så är det inte så lämpligt till ersättning, skruva inte åt nappflaskan så hårt istället och se till att det bubblar när barnet suger.
Skrivet av  Lisa
Annons:

Faktabank

Artiklar och nyttig information

annons