Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

tack...

Skrivet av LisaFia
För svaren. Även jag är gravid igen och vissa dagar känns oron outhärdlig medans andra går den att hantera. Har inte riktigt accepterat det som hänt med vårt första barn och är kanske inte redo att ge mig in i det igen. Men jag resonerar som så att oron lär inte bli mindre med tiden. Kanske tvärtom.
Svar på tråden: tack...

Grattis

Skrivet av  Ann-Sofie
När är det dags. Vi ska ha 10/2. Det kommer att gå bra. Tänk så här; det är 75% chans att barnet blir friskt. Det är rätt mycket faktiskt. SOm en kvinna sa till mig en gång: Du har nu fått detta underbara speciella barn. Nu ska du inte tro att du kan få ett till så speciellt barn, Nej, den här gången blir det helt vanligt!!!!!! (De orden tröstade mig ganska bra faktiskt.) Jag har lagt in en jättefin dikt på min sons hemsida kolla om du vill. www.gskasper.com Jag håller tummarna för oss.
 

Ann-Sofie???

Skrivet av  Sebastians mamma
Hej! Jag har vart här inne och läst ganska mycket.
Nu undrar jag om du är den Ann-Sofie som fått ett handikappat barn innan som vart ganska flitig här på FN? Varför jag undrar? Jo jag läste att ni skulle ha tillökning snart.Gjorde du några extra prover denna gången? Jag har en son som man fortfarande inte vet "felet" på och vi väntar på hanns syskon .
Har bestämmt oss för att göra moderkaksprov.Allt bestämdes så snabbt...Nervös...
 

Ja det är jag

Skrivet av  Ann-Sofie
Hej. Vi valde att inte göra ngt moderkaksprov eller fostervattensprov. Dels för att risken för missfall finns och vi har kämpat för att bli gravida ganska länge. Dels för att jag inte tror att jag skulle kunna ta bort barnet även om det var något fel på det. Men vi gjorde som så att vi fick gå på specialistultraljud. Han mätte nupp-spalten. Vi tog också AFP-HCG prov. Inget av dessa visade ngn förhöjd risk. Hade de gjort det hade vi nog ändrat oss om fvp. Sen har vi också gått på riktat ultraljud för att titta efter de missbildningar som går att se. Allt verkar bra och jag känner mig lugnare nu (v20) än i början. jag ska ha det här barnet och jag älskar det redan oavsett. Du får gärna mejla mig om du vill prata mer. [email protected] Lycka till!
 

I april

Skrivet av  LisaFia
Hej
Det är dags i april. Jag är bara i vecka 10 ännu och har inte gått på några kontroller ännu. Tänker inte så mkt på min graviditet ännu men antar att det blir mer på riktigt när magen börjar kännas/synas. Du verkar vara en mkt positiv människa. Önskar jag kände mer som du. Men jag kanske lär mig att känna mer tillit inför framtiden.
 

lugnet kommer

Skrivet av  Ann-Sofie
Jag var på första ul v11 hos en specialist. Ville bara säga att oron lugnar ner sig. Jag är i v22 nu och det känns mycket bättre än i v10. Det är klart att oron finns där men bebisen blir mer och mer självklar ju storre den blir. Sparkarna har börjat kännas också. Det är ett barn i min mage och det ska jag ha! Lycka till och försök njut. (jag vet att det är svårt)
 

Lugnet väntar jag på ;-)

Skrivet av  LisaFia
Är i vecka 11 och har inte varit pp något ultraljud ännu. Tror att det kommer att dröja några veckor till. Just nu känns oron större än lyckan. Försöker att inte tänka så mkt på att jag är gravid. Vet ej om det är rätt sätt att hantera det men så är det i allafall.
 

Hur är det?

Skrivet av  LisaFia
Hej A-S
Hur går det med din mage? Är nu i vecka 22 och det känns både kul och läskigt. Har inte berättat för många ännu men nu är det svårt att dölja. Den 27 skall vi göra vår sista ultraljudsundersökning. Sedan är det "bara" att hålla tummarna. Hoppas du mår bra. Det är ju inte långt kvar för dig nu.
 

Artiklar från Familjeliv