Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

problem med slemmighet

Skrivet av Marie T
Vår dotter har en ovanlig hjärnsjukdom.Vårt största problem är och har varit under en lång tid att hon alltid är rosslig och slemmig.Vi suger henne i svalget många ggr./dag för att få bort slemmet.Hon blir ofta infekterad och får ibland lunginflammationer.Vi har hört att om man opererar bort halsmandlarna så ska slemmandet och rosslandet bli bättre eller helt försvinna. Finns det någon som har erfarenhet av det.Tacksam för svar.
Svar på tråden: problem med slemmighet

hej..

Skrivet av  Eva&Alma
Vi har opererat bort en polyp-körtel bakom näsan, jag tyckte vår flicka blev lite bättre av det. Men vår flicka rosslade jättemycket förut och fick ibland lunginflammationer. Sen konstaterades "reflux" övre magmunnen håller inte tätt. Kan det inte vara det?
 

känner igen problemet

Skrivet av  Gunilla
Hej!
Känner igen problemet. Vår dotter har en medfödd hjärnskada. Hon är också mycket slemmig. Vår doktors teori är att hon sväljer undan saliv för dåligt och att det samlas i svalget. Vi ska börja suga henne i svalget vid behov. Känns lite nervöst. Hur accepterar ditt barn sugningen? Vår dotter störs väldigt mycket av det här. Hon blir ledsen ibland helt hysterisk och mycket spastisk. Hon har även lite reflux men har inte haft någon lunginflammation än. (peppar....)
 

Artiklar från Familjeliv