Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Jag funderar på ett till barn

Skrivet av Marlene
men eftersom Mathilda dog så kommer jag att kräva noggrann fosterdiagnostik med särskild utredning. Är det fler här som har svårt handikappat "enda barn"
Svar på tråden: Jag funderar på ett till barn

Hej...

Skrivet av  Anette
jag har själv inget barn med svårt handikapp, dock två med funktionshinder. Jag ville bara önska dig lycka till i barnplaneringen.

Många kramar. Anette
 

Tack!

Skrivet av  M
Vi får se hur det går.
 

Vi funderar också!

Skrivet av  Gunilla
Hej Marlene! Vi funderar också på syskon till våra lilla skrutta. Vi har valt att vänta för att se om de kan få fram mer om hennes skada. Hennes prover har varit runt i en stor del av världen. De är överns om att något i hennes cellstruktur inte stämmer men de vet inte vad. Vi tror att hela vår familj skulle må bar av ett barn till. Men vågar vi chansa? Vår dotter kräver stor omvårdnad. jag tycket att man ska kräva att få prata med genetiker, gynekologer mfl för att kunna få så god hjälp som möjligt vid en ev. gravididtet.

Lycka till!

Gunilla
 

Är nu i den sitsen att jag är gravid och

Skrivet av  Vill vara anonym t.s.v.
ska ha ett barn till men vi vet inte ännu vad det är h*n har. Vad ska man då kolla om på fosterdiagnostiken? Har försökt berätta vår historia för BM och hon kan ju inte riktigt förstå, tyvärr. Men ska få komma på specialistmödravården så snart det bara går. Jag vet inte om jag vill göra fostervattensprov för jag är inte så säker på om jag vill veta svaret, samtidigt som jag vet att vi måste ta reda på så mycket vi bara kan. Vad är fosterdiagnostik med särskild utredning?
 

Hej Anonym!

Skrivet av  Gunilla
Hej! Jag kan tänka mig att du har en massa tankar och samtidigt glädje känslor.
Fosterdiagnostik kan nog se lite olika ut beroende på vad man leter efter. Jag tror att du kan hitta lite på nätet t ex socialstyrelsen.
På vår lilla tjeja har de tagit allt från urin, blod, ryggmärgsprov och nu musklebiopsi. Tror man att barnet har något speciellt syndrom kan man screena DNA på något sätt. Vi har valt att göra dett för att se om det är genetiskt. Detta är så invecklat så man behöver få hjälp och stöd. Vår dotters läkare hjälper oss att reda i detta.

Lycka till hur ditt beslut än blir.

Gunilla
 

För oss...

Skrivet av  LisaFia
Var den speciella utredningen att en genetiker gav oss vår risk att det skulle hända igen. I vårt fall var den 25% OM det var det speciella syndromet. Men syndromet kan inte (än) fastställas med Fostevattensprov eller dylikt. Det sägs ibland att hela männsikan är kartlagd genetiskt men det är en lång bit kvar. Vi fick sedan göra fostervattensprov som vi gjorde för att utesluta de få syndrom man kan med det. Sedan gjorde vi täta ultraljud eftersom vår dotters syndrom innebär bla felställningar i leder mm. Kräv att en rutinerad gynekolog för detta! Sker troligen bäst på de stora sjukhuset där läkarna gör denna typ av ultraljud ofta. Sedan har de ofta nyare och bättre utrustning än många av de små sjukhusen. Sedan är det "bara" att hålla tummarna... Inga garnatier finns tyvörr.
 

Artiklar från Familjeliv