Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Nästa barn - tar ni reda på hur fossingarna är??

Skrivet av Mona
Tja, rubriken säger väl allt... =)

Vi har pratat om det, jag och sambon, och vi har kommit fram till att vi nog inte ska kika i förväg...
Blir det så blir det, lixom... Och vi visste ju inget med Lilja....
Fast det är ju långt tills nästa bebbe kommer... =) Lilja är ju bara sex månader, så vi kan nog komma att ändra oss både en och två gånger... =)

Men hur tänker ni??

GOD JUL!
Svar
jo
det ska jag kräva att jag ska få reda på...hade jag kunnat hade jag gärna velat få reda på det i förväg med kevin med, tänk vad mycket mer insatt man hade varit då...(suckar fortfarande åt min j-vla f.d. läkare) inte för att jag tror att chansen är så stor att man får två klumpisar, men vill ändå veta. skulle inte göra mej något om jag fick en klumpis till, men som sagt...vill gärna veta...

god jul till dej med!!
Skrivet av  Linda o Kevin 040312
Jag skulle...
definitivt kolla med ultraljud. För det skulle underlätta att veta om det i förväg. Min syster som fick barn i somras, hon bad om att få ett morfologiskt ultraljud (kring vecka 20). Dels eftersom vi har många i vår släkt med klumpfot, samt att vi hade en kusin med Down Symdrom (& klumpfot).

Jag vet att när min syster fick sitt första barn (-88) så var hon orolig över att om det Cristoffer skulle ha det. För då fanns arvsanlaget till klumpfot på båda sidorna. (Christoffer har en kusin som har det + hans morfor, dvs min pappa). Men Jag har aldrig haft en tanke på klumpfot alls, jag visste inte ens vad det var när William föddes. Hade visserligen hört talas om det, men min pappa har mest skämtat om det och sagt att hans fot blev lite kostig när en lastbil körde över den när han var liten:-)

Jag tycker inte att klumpfot är hela världen. Visst är det lite bök i början, men med dagen behandling så är förutsättningarna så goda att blir helt bra. Visst vill alla ha fullt friska barn, det gör ont att se sina barn ha ont eller inte må bra.

Fördelarna med att veta skulle vara att man kunde kolla upp vad det innebär, kanske kunna se över om man behöver en annan säng, vagn, bilbarnstol, matstol, kläder etc. Sen har man tur och hittar hit på denna sida, så kan man fråga och prata med andra i samma situation.......

Min sambo lyckades krocka min fina Golf i dag på väg till Julhandlingen genom att köra in i grannen staket och in i ett träd, så där rök 3000kr i självrisk innan ens min julklapp var köpt och min bil går inte att köra.


Nä nu väntar julstädningen....

GOD JUL!!

Kram
Monica & William-02
Skrivet av  Monica i Lycksele
tja...
...jag tror ju att vi kommer att höra om fötterna ser raka ut på nästa bäbis. det är så himla bra att veta det innan den kommer ut. inte för att det påverkar oss i någon riktining utan mer bara för att kunna förbereda sig och veta vad som kommer att hända strax efter förlossningen.

jag hoppas ju på ett syskon snart nog ;o)
Skrivet av  veronica o wiggo-03