Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Minette!

Skrivet av NettanN
Jag har inte glömt er! Vi har problem med vårt internet hemma, så jag kan inte maila dig. Jag skriver så fort vi får ordning på det. Hur går det med doshöjningen? Sabina har börjat med sin nya medicin nu, men vi kan inte säga om någon förändring skett ännu. Är det du som skrivit ett inlägg på flerhandikapp? Om det är det, så har vi samma misstanke! Hör av mig snaaart!
Svar på tråden: Minette!

nettan

Skrivet av  minette
hej jo det är jag så nu ska du få höra här händer det grejer så att jag snart går i spinn..sonen ska nu så snart det går undersökas för att vi tror (psykologen och jag) att han är autistisk/asperger eller någon annan nevropsykologisk vad det nu heter, men nu har jag läst på om asperger och det är ju sonen i ett nötskal det förklarar så mycket så nu går jag och min man och har AHA uplevelser hela tiden,,höjningen av lamictal går bara fint jag tycker han är lite piggare,han har ju blivit stelare i lederna men det vet dom inte riktigt varför nevrologen sa att det kunde vara att hans hjärnskada retar impulserna till musklerna,,hur går det för tjejen din jag tycker att sonen och din dotter har ganska lika problem jag hoppas du snart får i gång internet annars kan du ringa 0911-16202
 

Hej Minette!

Skrivet av  NettanN
Jag och min man har också läst på mycket om asperger, och tycker att det mesta stämmer in på Sabina. Sabina ska på utredning på Neuropsykiatrin på Östra sjukhuset i Göteborg om ca ett halvår. Vi hoppas att denna kommer att ge henne en diagnos, för jag tror att det då är lättare att övertyga skolan om hennes svårigheter. Det verkar som att rektorn tar bort Sabinas underbara assistent som hon nyss fått, och istället till hösten sätter in en resurs för både henne och en kille i klassen. Denna kille är hyperaktiv och sitter tydligen oftast för sig själv med sin assistent så det verkar ju i så fall som att den personen inte skulle få någon tid över för Sabina. Dessutom har rektorn tänkt sig en man, vilket absolut inte skulle funka, för Sabina är jätteblyg för alla av det manliga könet! Det värsta är att rektorn har gått bakom ryggen på oss, och bestämt vad som är bäst för Sabina utan att prata med oss. Vi har bokat in ett möte med rektorn på tisdag. Det verkar hända mycket för oss alla just nu, och jag hoppas innerligt att vi snart får igång internet. Ha det bra!
 

samma här

Skrivet av  minette
hej vad arg jag blir då man får höra att dom ska ta bort något som har börjat funka ,,dom vill ta bort pojkens resurs nu till hösten och då är vi ju på noll igen ,,visserligen hamnar han i en liten klass och får dela på en resurs som är för en flicka i klassen ,,men pojken har ju så svårt att aceptera nya mäniskor runt honom,jag vet inte när vi får göra nevropsyk undersökningen ,,för det finns ingen psykolog här och psykologen på syn och hörsel enheten får inte göra den,,men hon är hellt underbar hon har skrivit och talat om att gossen måste få göra den så snart som möjligt,och peppat mig så jag är en tigermamma nu grrr.jag fick även veta av henne att autism/asperger förekommer mycket ofta bland barn med epilepsi,syn och hörselskada.så lite konstigt känns det att ingen har uppmärksammat detta förr.
nu får du oxå bli en tigermamma morra upp dig=)
jag ska på möte på skolan nästa vecka så nu laddar jag
ha det bra och många kramar jag tänker på er
många kramizzar