Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hur ge medicin?

Skrivet av Robbis
Hej
Vi har en dotter som är snart 3 år. Hon har tidigare ätit tegretol men nu ger det ingen effekt längre och hon ska gå över till orfiril long.
Den tegretol hon har haft har varit flytande och det är inga problem att få henne att dricka om vi blandar med lite mjölk. Orfiril är kapslar med små kulor i. Kapslarna kan öppnas och vi kan ge henne endast de små kulorna. Men hur? 2 dagar har vi lyckats genom att blanda med något gott men smaken av medicinen bryter igenom. Nu vägrar hon näst intill att ta medicinen. Dessa "kulor" ger dessutom bättre effekt än flytande medicin enligt läkare.
Hur gör man? Alla tips om hur man gör är välkomna!
Tack på förhand!
Svar på tråden: Hur ge medicin?

Prova yogurt...*imt*

Skrivet av  Anne
qqq
 

Har provat...

Skrivet av  Robbis
men hennes misstänksamhet gör nu att inget fungerar. Därför känns det så hopplöst.
 

Vi bygger om sprutor.

Skrivet av  Aase
Eller vad man nu ska kalla det. Vi tar själva behållardelen (vet inte vad den heter) från en vanlig spruta för nålar och skär av pipen på den. När vi ska ge medecinen drar vi ut kolven ur sprutan, häller i kulorna, sätter i kolven och suger sedan upp vatten i sprutan. Sen "skjuter" vi i sonen orifirilen. Det är det enda som funkar för oss. Det föll sig ganska naturligt att pröva eftersom han hade flytande medecin förut.Det går däremot inte att använda oralsprutor eftersom de ser annorlunda ut nere vid "utgångshålet". Det måste därför vara riktiga sprutor.

Tyvärr är det så att hans läkare inte får skriva ut sprutor åt oss (utskrivning av sprutor är tydligen strängt reglerat) så ep-sköterskan får helt enkelt lov att "stjäla" sprutor åt oss.
 

Jobbigt

Skrivet av  NettanN
Min 9-åriga dotter har också ätit orfiril long. Vi lyckades kämpa med att få i henne den i några veckors tid, men kom dessvärre aldrig på någon metod som fungerade (och tro mig - vi prövade ALLT), utan det blev till att byta medicin. Men idén med spruta är ju värt att prova. Lycka till.
 

samma problem...

Skrivet av  lillans mamma
Har egentligen ingen bra idé. Vi blandar ut den med fruktpuré alt dessert yogurt på burk (för småbarn) och TVINGAR i henne den. Eftersom lillan även har lamictal och iktorivil som smakar gott så funkar det hyffsat som belöning efteråt...
 

Artiklar från Familjeliv